U trendu

Ovo piće pijete svaki dan, ali da li ste znali da pojačava vaš libido i orgazme?

Svi znamo da kafa može da probudi osobu kada ustane iz kreveta, ali neka istraživanja pokazuju da povećanje količine kofeina takođe može učiniti orgazam intenzivnijim i povećati vaš libido.

Efekat kafe na telo

Doktor Raj Karan iz Engleske objasnio je kako hemikalija u vašoj šoljici kafe utiče na telo. Rekao je: „Kofein u velikim dozama širi krvne sudove i povećava protok krvi. Uzbuđenje i orgazam su u velikoj meri zasnovani na količini krvi koja teče kroz vaše telo. Što je vaša cirkulacija bolja, to je veći protok do vašeg erektilnog tkiva i veća je verovatnoća da ćete treba da dostignemo stanje uzbuđenja koje priprema teren za veliki orgazam.“

Nažalost, jedino kompleksno istraživanje o tome je urađeno na ženkama pacova. Studija iz 2005. otkrila je korelaciju između kofeina i visoke seksualne aktivnosti među glodarima. Ne možemo biti potpuno sigurni da kofein ima isti efekat na genitalije ljudi.

„Međutim, kofein je i dalje stimulans, pa možda povećana budnost i otkucaji srca čine ljude aktivnijim“, rekao je dr Raj.

Mogućnost erektilne disfunkcije

Druga studija je pokazala da muškarci koji piju kafu imaju manje šanse da dožive erektilnu disfunkciju od onih koji ne piju. Istraživanje, objavljeno u časopisu PLOS One, pokazalo je da su dve do tri šoljice dnevno dovoljne za smanjenje rizika od ovog stanja.

Istraživači su analizirali podatke od 3.724 muškarca da vide kako je njihov unos kofeina uticao na njihove šanse za razvoj erektilne disfunkcije. Ljudi koji su konzumirali tu količinu imali su oko 40 posto manje šanse da imaju to stanje od onih koji uopšte nisu pili kafu, piše The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar