U trendu

Ovo se graniči s ludošću: Snimio opasan video zbog kojeg ga je policija odmah uhapsila

Društvene mreže postale su sastavni deo naših života. Neverovatno je šta će sve ljudi uraditi kako bi postali popularni na društvenim mrežama, zbog kojih su u stanju da ugroze svoje, ali i živote drugih ljudi.

Mnogo je onih koji od društvenih mreža zarađuju ozbiljan novac, ali se pritom izlažu velikim opasnostima, a sve kako bi zadovoljili i oduševili svoje pratioce i postali sve popularniji. Upravo jedan takav slučaj dolazi iz Dubaija.

Kakva ideja…

Jedan TikToker je uhapšen jer je zaspao nasred prometne ulice u Dubaiju i zaustavio saobraćaj. U sada izbrisanom videu s TikTok naloga @safyandogar70, snimak pokazuje čoveka kako leži i naizgled spava nasred puta u Dubaiju, a čini se da je čak sa sobom poneo i jastuk.

Kamera se pomera i otkriva mnoštvo automobila koji su stajali i nisu mogli da prođu jer bi inače pregazili ili povredili čoveka. Glas na snimku pokušao je da dâ neko objašnjenje za čovekove postupke. Rekli su da je čovekov glas govorio da se više ne plaši da umre, nego da ga je strah da umre u stranoj zemlji. Umesto toga, TikToker je uhapšen 4. oktobra.

Policija Dubaija se kasnije oglasila na društvenim mrežama i izjavila da su „uhapsili čoveka koji je ugrozio svoj život i živote drugih“. Rekli su da je TikToker prekršio zakon ugrozivši sebe i druge dok je ležao nasred puta i zaustavio saobraćaj. Policija je upozorila ostale da će prema zakonu muškarac dobiti „zatvorsku i/ili novčanu kaznu“ kao kaznu za svoje postupke.

Opasne igre

Ovo nije jedini put da TikTokeri upadaju u velike probleme s policijom zbog nestašluka koje su pokušali da iskoriste za stvaranje sadržaja na društvenoj mreži. Nedavno su jednojajčani blizanci uhapšeni nakon što su navodno inscenirali lažne pljačke banaka kako bi ih stavili u video, zbog čega su suočeni s četiri godine iza rešetaka ako budu proglašeni krivima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar