Ovo su 3 životna sna od kojih bi trebalo da odustanete, važno je da prepoznate trenutak i kada

Život je previše kratak, zato treba da se fokusiramo na ono što je važno.

Ove potrage nas vode u krug i postepeno nas udaljavaju od mesta na kome na kraju želimo da budemo u životu. Jer uprkos onome što nam naša procena govori, skloni smo da se vezujemo za maštu.

Ovo su 3 sna koja treba da zaobiđete:

1. „Pobediću iako je sve protiv mene“ 
Bez obzira koliko ste snažni, ako se zadržite u okruženju koje je toksično, na kraju ćete podleći toj energiji. Kod ovakvih situacija mnogi od nas prave greške koje se posle odražavaju na životni ciklus. Kada se borimo za napredak u nezdravom okruženju, nekako verujemo da nemamo drugog izbora i sredina koja bi pružala veću podršku nam deluje nedostižno. Dakle, umesto da smo u krugu ljudi koji nas guraju napred, trošimo sav svoj elan pokušavajući da povučemo toksičan prtljag sa sobom. I na kraju, uprkos našim najboljim naporima, ostajemo bez motivacije. Ključna stvar koju treba da zapamtite je da vaše okruženje izuzetno utiče na vas. I, shodno tome najbolje je da ga skrojite po svojoj meri i na način koji će vam najpre omogućiti da napredujete.

2. „Pronaći ću svoju pravu strast jednoga dana“
Naučite da verujete svom srcu, da vam je suđeno da živite svaki dan pun strasti i svrhe i da je svaki trenutak vredan na svoj način. Strast nije nešto što ćete naći u životu već je to je nešto što radite. Mnogi od nas i dalje beznadežno pokušavaju da „pronađu svoju strast“ — nešto za šta verujemo da će nas dovesti bliže sreći ili uspehu. Strast nije nešto što se otkriva na drugom kraju tunela, ne skriva se ispod kamena ili drveta, već je reč o osećaju koji sami u sebi moramo da probudimo. Bitno je da razlikujete stvari koje želite od stvari u kojima ste dobri. Ne čekajte prilike već ih stvarajte.

3. Snovi o postizanju uspeha po standardima okoline
Svako od nas drugačije posmatra uspeh, ono što je za nekoga uspeh, za drugoga može biti neuspeh. Sve češće viđamo ljude koji želeći da ispune norme koje je propisala društvena zajednica, završavaju fakultet koji ne žele, rade posao koji ne žele i ulaze u porodične odnose koje ne žele. Slušajte isključivo intuiciju i sopstvena uverenja.

Jedina definicja uspeha je ona gde ste zadovoljni i srećni životom koji živite. To jedini realan san.

(Sensa)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.