Ovo su bitni tipovi prijatelja (2)

Prijatelji su svakom od nas bitni, čak i ako smo trenutno u takvoj fazi da maltene i nemamo vremena za njih. Svako od njih je bitan na svoj način, svako nam u život unese nešto vredno, nešto što nam je dragoceno.

Voli da se zabavi i ludira. Ovo je veoma spontana osoba, uvek raspoložena za ludiranje. Prolazite pored luna-parka i vama padne na pamet da se malo sudarate u automobilčićima (ne, ni vi ni ta osoba nemate pet godina)? Oduševljeno će prihvatiti. Dođe vam da isprobavate luckaste kapice sa zvončićima, antenama ili nešto slično? Prihvatiće i to. Da ne bude zabune, ova osoba, ma koliko bila sklona spontanoj zabavi i ludiranju, nije neoprezna, neće prihvatiti ako vama padne na pamet da pevate na kiši i to nasred prometne raskrsnice (šljapkanje po baricama i „Singing in the Rain“ duet otpevan dok tako šljapkate – po trotoaru – bili bi u redu), ali je idealno društvo ako poželite da spontano „podetinjite“.
Veoma se razlikuje od vas. Možda je ova osoba dovoljno stara da može da vam bude majka ili čak i baka; možda je dvostruko mlađa od vas. Ili se bavi potpuno drugačijom profesijom od vaše, ili pripada drugoj rasi, drugoj kulturi, drugoj veroispovesti, živi na drugom kraju planete… A opet, nađe se mnogo toga o čemu biste mogli da pričate, mnogo toga što od nje možete da naučite, kao i ona od vas. Ovakve osobe nam na poseban način obogate život, pokažu nam jedan drugačiji pogled na svet – znatno drugačiji od našeg, a opet ne nerazumljiv, nimalo ni bolji ni lošiji, samo drugačiji. Naravno, o takvim razlikama možete saznati i iz knjiga, preko Interneta, televizije… Ali, to ipak nije isto kao kada od živog čoveka vidite kako te razlike funkcionišu.
Prijatelji, svako na svoj način poseban, malo različit od nas, mnogo različit od nas, prijatelj s kojim možemo ovo ili ono – i svako od njih vam na svoj način obogati život.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.