U trendu

Ovo su proročanstva čuvenog Nostradamusa za 2024. godinu: Jedno je posebno zloslutno

Čuveni prorok Nostradamus imao je niz predviđanja za 2024. godinu – godinu Zmaja po kineskom kalendaru.

U 2024. godini, kako je predvideo Nostradamus, Putinovo vođstvo će plesati sa svojom sudbinom u Godini zmaja, suočavajući se sa izazovima i prilikama. Predviđa se da će Kina, sa svojom globalnom ekspanzijom, rasti do neuporedive istaknutosti, možda čak i zaseniti druge supersile.

Medicinski svet će biti pun revolucionarnih napretka u području veštačkih organa, koji bi mogli da revolucioniraju transplantacije. U međuvremenu, veštačka inteligencija će doživeti ogroman uspon, transformišući različite sektore i možda uvodeći novu eru tehnoloških čuda.

Konačno, Zapadna Evropa će svedočiti usponu harizmatičnog mladog lidera čiji će se uticaj širiti po geopolitičkom pejzažu.

1. Putinov tango sa zmajem u 2024.
Ovo je godina kada zmajevi postoje ne samo u fantastičnim romanima, već i u astrološkim kartama koje utiču na svetske lidere. Putin je spreman da se igra sa svojom sudbinom u ovoj godini zmaja. Hoće li se graciozno kretati kroz izazove ili će zmajev vatreni dah biti previše vruć? Kosmička plesna karta je postavljena i svet gleda bez daha, piše citymagazin.si.

2. Kina: Od Velikog zida do globalnog prestola
Kina je već napravila poprilično uzbuđenje, i to ne samo sa svojim ukusnim dim sumom (kinesko jelo). Njihov globalni otisak širi se brže od prolivene šoljice zelenog čaja. Nostradamus je nagovestio da bi oni mogli da budu sledeći svetski lideri. Hoće li biti vodeća svetska zvezda ili će predstaviti širi izbor međunarodnih saradnji? Budući kolačić sreće i dalje ostaje neotkriven.

3. Štampanje budućnosti, organ po organ
Zamislite svet u kojem vaš 3D printer proizvodi potpuno novu jetru. Do 2024. mogli bismo dase nađemo na rubu takvih biomedicinskih čuda. Budućnost transplantacije organa mogla bi da bude jednostavna kao odabir uzorka.

4. Veštačka inteligencija: Od pametnih asistenata do… vladara?
Godina 2024. nije sva u zmajevima i plesovima. Ovo je zora novog tehnološkog doba u kojem se veštačka inteligencija ne svodi samo na pitanje o vremenu. Nostradamus je zamislio svet u kojem inovacije koje pokreće veštačka inteligencija nisu samo pametne već su revolucionarne. Od doktora koji dijagnostikuju bolesti veštačkom inteligencijom do robota koji možda prave savršenu šoljicu kafe, budućnost je automatizovana i nadamo se uzbudljiva.

5. Evropska zvezda u usponu: Harizmatična zagonetka
Negde na ulicama zapadne Evrope pojaviće se mladi vođa. Sa narativnom snagom Šekspira i šarmom modernog influensera, predviđa se da će ovaj pojedinac uticati na mase i preoblikovati geopolitiku. Hoće li on biti svetionik nade u turbulentnim vremenima ili katalizator za nepredviđene promene? Vreme će pokazati.

Nostradamusova proročanstva koja su se ostvarila
Nostradamus, francuski lekar i prorok iz 16. veka, poznat je po svojim misterioznim stihovima, od kojih se mnogi tumače kao predviđanja budućih događaja. Iako su njegova predviđanja često dvosmislena i otvorena za različita tumačenja, neka od njih su iznenađujuće tačna.

Veliki požar u Londonu (1666): Nostradamus je napisao: “Biće krvave bitke u blizini Londona kada grad izgori do temelja.” Godine 1666. London je doživeo katastrofalan požar koji je uništio veći deo grada.

Uspon Adolfa Hitlera: Nostradamus je u jednom od svojih proročanstava spomenuo “mlađeg Noričana”, što mnogi tumače kao predviđanje uspona Adolfa Hitlera. Reč “lud” možda se odnosi na Nurnberg, nemački grad u kojem je Hitler započeo svoju političku karijeru.

Francuska revolucija (1789-1799): Nostradamus je predvideo: “Iz dubina francuskog sela doći će mladić koji će izazvati veliku revoluciju.” Ovo je protumačeno kao nagoveštaj Francuske revolucije.

Ubistvo Džona F. Kenedija (1963.): Jedan od katrena govori o “velikom čoveku” koji će padati “dan i noć”, što neki povezuju s atentatom na predsednika Kenedija u Dalasu.

Napadi 11. septembra (2001): Neki veruju da je Nostradamus predvideo terorističke napade na Svetski trgovački centar u Njujorku kada je pisao o “vatrenim pticama” koje će se sudariti s “Velikim blizancima”.

Klimatske promene: Neki veruju da je Nostradamus predvideo globalno zagrevanje i ekstremne vremenske prilike koje doživljavamo danas. Njegove reči o “velikim požarima” i “vodi koja preplavljuje zemlju” mogu biti povezane sa toplijim temperaturama i porastom nivoa mora.

Tehnološki napredak: Neka od njegovih predviđanja bila su vezana za brzi tehnološki napredak kao što su veštačka inteligencija, dronovi i digitalna komunikacija.

Političke promene i nemiri: Neki tvrde da je Nostradamus predvideo političke promene, nemire i revolucije u raznim delovima sveta, uključujući Bliski istok i neke evropske zemlje.

Pandemija COVID-19: Pojedini veruju da je Nostradamus predvideo pandemiju koronavirusa kada je pisao o “velikoj bolesti” koja će pogoditi svet.

Ekonomske krize: Neka od njegovih predviđanja bila su vezana za ekonomske krize i pad tržišta.

Iako su ova tumačenja zanimljiva, važno je naglasiti da su Nostradamusova predviđanja često dvosmislena i mogu se tumačiti na različite načine. Ipak, njegov rad je vekovima ostao predmet fascinacije i spekulacija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.