Ovu mozgalicu mnogi ne mogu da reše, a pitanje je jednostavno: Koliko krugova vidite?

Svi znamo da je održavanje zdravlja našeg mozga jednako važno kao i ostatak našeg tela. Jedan od najboljih načina da poboljšate zdravlje vašeg mozga je da ga vežbate izazivajući sebe da rešite logičke zagonetke i mozgalice koje vas teraju da razmišljate drugačije. Ne samo da ove zagonetke poboljšavaju moć mozga, već mogu čak i pomoći u zaštiti od degenerativnih bolesti poput demencije, prenosi Mirror.

Dakle, ako tražite način da trenirate svoj mozak, zašto ne isprobate ovaj zanimljiv zadatak? Možda izgleda jednostavno, ali tačan odgovor je zapravo prilično komplikovan i mnogi ljudi ga ne mogu shvatiti.

Zagonetka, koju je na mreži X (bivši Tviter) podelio nalog Daily Quiz and Riddles, traži od učesnika da urade vrlo jednostavnu stvar. Sve što treba da uradite je da prebrojite krugove koje vidite na slici. U sredini slike su tri velika kruga i tekst koji glasi: „Koliko krugova vidite? Razmislite o tome!!!’.

Na prvi pogled može izgledati da je odgovor samo tri. Na kraju krajeva, u sredini slike su tri kruga, zar ne? Svaki od krugova se preklapa, ali oblik koji stvaraju delovi koji se preklapaju nije krug, tako da se ne računaju. Međutim, postoji trik koji otkriva tačan odgovor na pitanje. Morate ponovo, polako, pročitati pitanje i videti da li vam nešto nedostaje. Postoji li trag koji ne možete da vidite?

Upravo ćemo vam dati odgovor, pa ako još uvek brojite, ne skrolujte dalje!

Prema autorima, na slici je 14 krugova. Pored tri velika kruga, treba računati i krugove u tekstu. To znači da se slova kao što su ‘o’, ‘e’, ‘a’ i ‘d’ računaju kao krug. U tekstu se nalazi 11 slova sa krugovima unutar njih, plus tri velika kruga vam daju 14.

Neki komentatori su osporili odgovor, jer su sugerisali da reč „krug“ takođe treba računati kao krug u celini. Drugi su istakli da praznina u slovima poput ‘e’ i ‘a’ zapravo nije krug. Međutim, postoji još jedan način da dobijete tačan odgovor bez brojanja lažnih krugova u slovima. Morate nastaviti da brojite ‘o’ kao krugove i takođe pogledajte tačke iznad slova ‘i’, kao i one u znacima interpunkcije kao što su ‘?’ i ‘!’. Ovo bi takođe trebalo da vas odvede do 11 krugova u tekstu, što vam daje ukupno 14.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.