U trendu

Par sitnica koje možemo učiniti za dobro raspoloženje

Imamo za vas dobru i lošu stvar. Dobra je da je ponedeljak iza vas a loša da vam još vikend nije blizu. Zaglavljeni ste u sredi i još ako vam radni sati sporo prolaze…Pa sve vam je jasno. Stručnjaci tvrde da par sitnica koje možemo da uradimo, a koje ne zahtevaju preterani napor, mogu da nam dignu raspoloženje i poboljšaju energiju tokom dana.

Muzika koju volite

Nemojte podcenjivati moć muzike kada je u pitanju vraćanje dobrog raspoloženja. Samo pazite na to da odaberete muziku koja će vam podići energiju.

Nazovite vama dragu osobu

Kada čujete glas osobe koju volite i koja vam može dati dobar savet i utehu, to je sve što vam treba za momentalno podizanje raspoloženja.

Šetnja kroz prirodu

Ne postoji ništa što smiruje više od svežeg vazduha, zelenila i tišine, koju vam može pružiti priroda pa čak i kratka šetnja obližnjim parkom. Ukoliko možete, izdvojte pauzu na poslu za jedan krug, ili se nakon završetka radnog dana prošetajte umesto da koristite prevoz.

Nasmejte se

YouTube je odlična platforma za pronalaženje zabavnih kratkih video snimaka, koji vas u trenu mogu nasmejati. Pored toga, nasmešite se kolegi ili koleginici, ispričajte neku dobro šalu. Smeh je odličan za jačanje imunog sistema, reguliše krvni pritisak, stimuliše rad organa i redukuje bol.

Vežbajte

Kada se krećemo i kada smo aktivni, svoju pažnju preusmeravamo na ono fizičko, daleko od našeg uma. A to je upravo ono što vam treba nakon napornog radnog dana. Uz to, vežbanje ima i brojne druge prednosti za vaš izgled i zdravlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar