U trendu

Par za beskućnika sakupio 400.000 dolara, ali ne žele da mu daju taj novac

Beskućnik iz Filadelfije koji je prošle godine dospeo u sve svetske medije, kada je poslednjih 20 dolara dao jednoj ženi u nevolji, ponovo se našao u žiži javnosti.

Podsetimo, kada je Kejt Meklur prošlog novembra ostala bez goriva usred noći, nije znala šta da radi i koga da pozove. U tom trenutku se pojavio Džoni Bobit mlađi, koji joj je dao poslednjih 20 dolara.

Kupio joj je kanticu benzina i pobrinuo se da sigurno stigne kući. Ona je zauzvrat pokrenula akciju za prikupljanje novca za Bobita na platformi „GoFundMe“ i sakupila oko 400.000 dolara kako bi beskućnik mogao da započne nov život.

Međutim, Bobit kaže da nema pristup tom novcu i da je od 400.000 ostalo oko 200.000 dolara. Kako se navodi, on je sa Kejt i njenim dečkom Markom Damikom imao lep odnos, ali se kasnije sve promenilo.

Sa druge strane, Damiko kaže da on kontroliše pristup novcu i da ga neće dati beskućniku dok se Bobit ne skine s droge i nađe posao.

– Neću mu dati taj novac. Spaliću ga pred njim. Dati narkomanu novac je isto kao da si mu dao napunjen pištolj – izjavio je Damiko.

Bobit je priznao da mu je par prvobitno dao 25.000 dolara koje je on podelio rođacima i prijateljima, ali je trošio i na drogu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.