U trendu

Parfem vam brzo ‘ispari’ s kože? Uz ovaj trik ostaće vam na koži ceo dan

Dobar miris često čini da se i mi osećamo dobro, jer može delovati kao malo povećanje samopouzdanja dok osetite dašak svog omiljenog mirisa tokom dana. Nažalost, postići da miris traje dugo nije uvek jednostavno jer neki parfemi blede brže od drugih zahvaljujući telesnoj hemiji i formuli mirisa. Ekspertkinja za mirise i parfeme, Natali Ortiz, podelila je svoje najbolje savete za dobar miris tokom celog dana uz pomoć proizvoda koje verovatno već imate kod kuće, piše Mirror.

– Utrljavanje male količine vazelina na vaše pulsne tačke pre nanošenja mirisa jedan je od načina da produžite ‘život’ svom mirisu. Nanošenje vazelina ili bilo koje vrste balzama za telo, hidratantne kreme ili ulja može pomoći da se miris duže zadrži na vašoj koži, jer deluje kao temeljni premaz za miris. Lepljivost rastvora može pomoći da vaš miris traje ceo dan, posebno na toplom vremenu gde vaša koža može proizvoditi višak ulja, stvarajući suprotan efekat- rekla je Natali, menadžerka u The Fragrance Shopu.

Savetuje i da držite odeću i tkaninu podalje od vazelina kako bi vaš miris imao priliku da se uhvati za vašu kožu, te da ga ne nanosite previše jer biste mogli dobiti masnu mrlju. Po istom principu, Natali preporučuje da nanesete parfem kad izađete iz tuša jer će ta vlažnost pomoći da se zadrži miris baš kao i vazelin.

– U situacijama u kojima se ne možete istuširati pre nego što biste naneli parfem na sebe, upotrebite hidratantnu kremu bez mirisa na koži pre nanošenja parfema. To će pomoći da se miris bolje zadrži, delujući kao barijera za spajanje kože – dodala je.

Ako zaista želite da svom parfemu date malo snage, upotrebite komplementarnu hidratantnu kremu za nanošenje slojeva mirisa – ili udvostručite s hidratantnom verzijom odabranog parfema, kaže ekspertkinja, a prenosi Večernji list.

– Na isti način na koji vaša odeća slaže komade koji zajedno funkcionišu, vaši mirisi imaju različite note koje ne samo da su komplementarne kada su uparene zajedno, poput mirisa citrusa i mošusa, već takođe pomažu u dugotrajnosti i postojanosti na koži – tvrdi.

Napomenula je i da će neki mirisi prirodno trajati duže od drugih, s parfemima i toaletnom vodom koji se prodaju u različitim koncentracijama. Na primer, čisti parfem je koncentrovaniji od Eau De Toilette, pa traje duže, ali dolazi s višom cenom. „Lakše“ bazne note takođe će brže nestati jer je miris „isparljiviji“, što je loša vest za svakoga ko voli cvetni ili citrusni miris – pređite na vanilu, mošus ili sandalovinu za prirodno dugotrajniji miris, savetuje Natali.

Nanošenje na tačke pulsa kao što su vrat, zglobovi i laktovi pomaže u oslobađanju mirisa tokom celog dana, ali Natali upozorava da ne trljate zglobove jer to razgrađuje hemikalije i može uzrokovati da gornje note brže nestanu.

– Ili naprskajte i ostavite da se upije u kožu, ili nežno utapkajte na kožu za dodatnu preciznost. Parfem najbolje miriše i najduže traje kada se može stopiti s prirodnim uljima vašeg tela – zaključila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar