U trendu

Parovi se tokom praznika najviše svađaju zbog ovoga

Kićenje jelke, otvaranje poklona, pevanje božićnih pesama, fini kolači… Praznici zvuče kao pravi mali raj. Ali, je li to ipak tako u stvarnosti? Čini se da i nije.

Istraživanje koje je sprovelo Američko udruženje psihologa pokazalo je da se čak 61 odsto ispitanika žali na odnose s partnerima za vreme praznika.

Više od 35 posto ispitanika takođe je često besno i ljuto na sam Božić. Pitate se odakle dolaze ove negativne emocije u vreme koje bi trebalo da bude obeležno mirom i radošću? Još jedna studija, koju je sproveo “Harris Interactive AG“, dala je odgovor na ovo pitanje.

Parovi se najčešće na Božić svađaju zbog novca. Za studiju ispitano je čak hiljadu osoba u vezi sa svađama. Pokazalo se da parovi raspravljaju o svojim finansijama otprilike tri puta mesečno, dok je polovina ispitanika rekla da je glavni razlog svađa neočekivano trošenje novca.

U praznično vreme uvek se troši više, a samim tim broj svađa znatno raste. Budite smireni i imajte razumevanja. Nemojte dopustiti da upadnete u prazničnu zamku. Praznici su skupi, naročito u današnje vreme.

Ipak, treba izdvojiti za poklone, a sigurno želite i novu odeću za doček. Malo pomalo i na kraju se ispostavi da praznici predstavljaju pravi luksuz. Još ako imate decu i veliku porodicu, mogućnost je da ćete se suočiti s finansijskim stresom.

U takvoj situaciji ponekad je teško razmišljati racionalno, a to može izazvati sukob između parova. Ako vam nedostaje novca, nemojte se bahatiti već budite skromni. Na kraju krajeva, smisao praznika nisu pokloni i raskoš, već uživanje, mir i provođenje vremena s najmilijima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.