Pet načina za opuštanje u ovim stresnim vremenima

Ovih dana nije lako biti opušten i bezbrižan, ali stres nije ono što vam je sada potrebno.

Pokušajte da se, barem na kratko, opustite na jedan od sledećih pet načina:

Čistite

Čišćenje kuće zapravo usrećuje i opušta iako se mnogima ne čini tako pa kućne poslove odlažu i izbegavaju, a takvima stručnjaci savetuju da promene stajalište prema čišćenju i način na koji taj posao obavljaju i promene neće izostati.

„Kada uklanjate prljavštinu, oslobađate dušu, stvarate slobodan prostor za druge stvari“, smatra Bernd Glasl iz Nemačkog saveza koji okuplja agencije za održavanje domaćinstava.

„Reč je o zadatku koji možete obaviti u relativno kratkom roku, a rezultati su odmah vidljivi. Možete učiniti mnogo za 20 do 30 minuta rada“, objasnio je Glasl, a prenosi Index.

Napravite kućni spa

Napunite kadu toplom vodom, dodajte mirisnu kupku i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru. Nanesite i hranjivu masku na lice koja će svoj posao odraditi dok se vi opuštate u kupki. Nakon kupke, namažite se hidratantnim losionom i odmorite pola sata u krevetu sa sveže promenjenom posteljinom. Ako imate tuš kabinu, priuštite sebi malo duže tuširanje s izmenom tople i hladne vode.

Čitajte knjigu

Isključite svu elektroniku oko sebe, upalite mirisnu sveću, zavalite se u fotelju i uživajte u dobrom štivu. Osim što ćete se odmoriti od tehnologije, time ćete i proširiti svoj vokabular i trenirati moždane ćelije. A i knjiga će vas mnogo više opustiti nego besciljno listanje društvenih mreža.

Meditirajte

Sigurno vam je barem jednom neko preporučio meditaciju za opuštanje, a ako to još niste pokušali, pravo je vreme da to probate. Pronađite tutorijale za meditiranje na jutjubu ili jednostavno neko vreme sjedite u tišini, zatvorenih očiju i pokušajte da razbistrite misli.

Kuvajte

Mnoge ljude opušta kuvanje, a i ako niste među njima, možete pokušati da skuvate nešto novo. Budete li koncentrisani na recept, nakratko ćete barem malo odvratiti misli od svega što se događa, a mogli biste i prijatno iznenaditi svoje nepce.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.