Pet stvari koje će svaka svekrva zameriti svojoj snaji

Odnos svekrve i snaje jedan je od komplikovanijih u životu.

Svekrve su žene pune životnog iskustva, a jednom kad njihova deca stvore svoju porodicu, one žele da ih savetuju i usmere. Njihova namera ponekad pređe granicu dobrog ukusa pa je sasvim normalno da njihovi saveti i preporuke uznemire snaju ipak najbolje zna što je dobro za njenu porodicu.

Istraživanja su potvrdila da snaje svekrvama zamjeraju uplitanje u brak, upadanje u reč dok razgovaraju sa suprugom, uplitanje u vaspitanje dece, komentarisanje izgleda (posebno kilograma), dolazak bez najave i komentarisanje i uplitanje u finansije.

Sve je to okidač za problematičan odnos, a rešenje je neretko obostrano izbegavanja samo kako bi se održao mir u porodici.

Ipak, nisu svekrve uvek krive za klimave temelje u tom odnosu. Ponekad su i snaje te koje zauzmu pogrešan stav i zakoče razvitak potencijalno zdravog odnosa. U nastavku pročitajte šta to snaje rade pogrešno i šta im njihove svekrve najviše zameraju.

1. Ponaša se superiorno

Ponekad možemo stvoriti pogrešnu percepciju o suprugovoj majci i to je glavni razlog zbog kojega se ona ne oseća slobodno da pokaže svoju ljubav prema snaji. Ako snaja uđe u porodicu i zauzme superiorni stav, svekrva će sigurno to primetiti i zameriti, a napredak u odnosu tako će se usporiti.

2. Ponaša se sebično

Ako snaja ne nazove svekrvu, osim kad treba da pričuva decu, to bi mogao da bude veliki problem. Brojne su situacije u kojima snaja može pokazati sebičnost. Na primer, ako nikad ne dođe na ručak, ne pošalje poruku kad je njena svekrva bolesna i ne seti se važnih datuma…sve to može stvoriti zategnut odnos između njih.

3. Pokazuje nepoštovanje

Svekrva je suprugova majka i baka mališana, a to se treba ceniti. Iako njihova ljubav ponekad pređe granicu, svejedno zaslužuju poštovanje. Ako snaja digne glas na svekrvu, uperi prst u nju ili se prema njoj ponaša kao da joj je najbolja prijateljica, ona će to zasigurno zapamtiti i zameriti.

4. Okreće sina protiv majke

Svekrva će prihvatiti dinamiku odnosa koju snaja postavi. Međutim, ako snaja počne sina da okreće protiv nje, to nikad neće zaboraviti. Kad dve žene vole istog muškarca i žele mu najbolje, neslaganja su sasvim normalna stvar. Međutim, kad neslaganja pređu u nadmetanja, a sin prestane da zove svoju mamu jer mu je žena tako savetovala, tada će snaja definitivno zacementirati svoj odnos sa svekrvom.

5. Drži decu podalje

Najgore što snaja može da uradi svojoj svekrvi sigurno je postaviti distancu između nje i njenih unuka. Ako, na primer, deca više vremena provode s bakom s majčine strane, nego s onom s očeve, svekrva će se verovatno jako rastužiti i to svojoj snaji nikad neće zaboraviti, prenosi Zadovoljna.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.