U trendu

Pila je kefir svako jutro i već posle nedelju dana bila kao nova: Evo šta se desilo sa njenim telom

Prema istraživanjima, veruje se da je kefir mnogo korisniji od jogurta, a idealan je za dobro varenje, a samim tim može doprineti procesu mršavljenja.

Pravi se dodavanjem zrna kefira u mleko. Međutim, iako mnogi misle da se radi o zrnima žitarica, reč je o zrnastim kolonijama bakterija kvasca i mlečne kiseline koje po izgledu podsećaju na karfiol.

Domaći kefir je neuporedivo bolji od kupovnog, a jedna Beograđanka otkrila je način na koji ga ona sprema kao i rezultate koji su nastali kao posledica svakodnevnog ispijanja kefira.

Način na koji ga je pravila:

Svako veče sam cedila kefir kroz plastičnu cediljku u kojoj su ostajala kefirna zrnca.

Zatim sam ta zrnca ispirala ispod mlaza hladne tekuće vode dok ih dobro nisam oprala od mleka i naslaga usirenog mleka.

Kada se kefirna zrnca dobro isperu, stavljaju se u staklenu teglu, pa se potom prelivaju slatkim kravljim ili mlekom od koze koje je prethodno ugrejano na sobnoj temperaturi.

Tako potopljena zrnca se pokriju pamučnom krpom i ostave na neko tamno mesto u kući naredna 24 sata. Nakon 24 sata, kefir se procedi i popije.

Veoma je važno da se kefir ne stavlja na sunce i u frižider, te da ne dolazi u dodir sa metalom. Mešajte ga plastičnom, drvenom ili keramičkom kašičicom.

Mesec dana je trajala moja tura ispijanja kefira svakodnevno.

Doručak i ručak su mi bili uobičajeni, dok sam za večeru pila jednu šolju od 250 ml sveže ceđenog kefira.

Nakon nedelju dana sam osetila poboljšanje, tj. ubrzanje metabolizma, dodatnu energiju i neku vrstu svežine nakon svakog gutljaja ovog napitka.

Višak kilograma je nestao

Druge nedelje sam primetila da su mi pantalone nešto malo „komotnije“ u struku, a treće nedelje sam uvidela da mi je stomak znatno tanji. Vaga je pokazala 3 kilograma manje!

S obzirom na to da ništa nisam menjala u ishrani, sem dodatka kefira, ove „dobrobiti“ sam pripisala isključivo njemu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)