U trendu

Pismo šefa prvog radnog dana šokiralo zaposlene: ‘Da li je ozbiljan? Preterao je’

Za mnoge su prvi poslovi često su pozicije s minimalnom platom na kojima malo ko od nas zapravo uživa. I jedan tata na Tviteru je dokazao kolika je noćna mora bio prvi posao njegove ćerke, jer je objavio sliku pisma koje joj je uručio šef kad je stigla u prvu smenu.

Tata, koji objavljuje pod imenom @essjax, objasnio je da je njegova ćerka upravo napustila posao u neimenovanom lokalnom trgovcu na Novom Zelandu, a ona mu je dala dopuštenje da objavi fotografiju pisma, odnosno listu 11 pravila njenog šefa.

Kako prenosi Miror, uz fotografiju je napisao: “Moje dete je nedavno napustilo posao u lokalnoj prodavnici, koja zapošljava uglavnom 16-godišnjake i plaćaju ih ispod minimalne plate. Ovo je pismo koje je dobila od šefa kad je stigla prvi dan na tom poslu.”

Pravila njenog šefa glase:

1. Život nije fer – navikni se!

2. Svet neće mariti za vaše samopoštovanje. Svet će očekivati ​​da nešto postignete pre nego što se osećate dobro o sebi.

3. Nećete zaraditi 60 hiljada dolara godišnje odmah nakon škole. Nećete biti potpredsednik sa službenim autom i telefonom dok to sami ne zaradite.

4. Ako ste mislili da su profesori grozni, čekajte dok ne dobijete šefa.

5. Pečenje burgera nije ispod vaše časti. Vaše bake i dede imali su drugačiji naziv za takav posao: prilika.

6. Ako zabrljate, vaši roditelji nisu krivi pa ne cvilite i naučite iz grešaka.

7. Pre nego što ste se rodili, vaši roditelji nisu bili tako dosadni kao sada. Takvi su jer plaćaju račune, peru vašu odeću i slušaju vas kako mislite da ste fora. Stoga, pre nego što spasite svet od generacije vaših roditelja, pokušajte prvo da sagledate sebe.

8. Vaša škola možda nije imala pobednike i gubitnike, ali život ima. Neke škole nemaju loše ocene i pružiće vam šansu da pokušate bezbroj puta da dođete do pravog odgovora. U životu to nije tako.

9. Život nije podeljen u semestre. Nemate slobodno leto i nijedan šef ne želi da vam pomogne da se ‘pronađete’. Učinite to u osobno vreme.

10. Televizija nije stvarna. U stvarnom životu, ljudi moraju da napuste kafiće i odu na posao.

11. Budite pristojni prema štreberima. Velike su šanse da ćete raditi za jednog.

Korisnici Tvitera nisu bili impresionirani pismom, a neki su čak istakli da spisak pravila nije nov. “Poslodavac nije ni originalan. Sećam se da sam čitao te reči na zidu učionice kad sam bio tinejdžer”, rekao je jedan korisnik. „Žao mi je što joj je ovo bilo prvo iskustvo zaposlenja. Nadam se da će pronaći posao koji se isplati”, komentarisala je jedna korisnica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar