U trendu

Pitali su veštačku inteligenciju da pokaže kako će izgledati ljudi u budućnosti, rezultat je zastrašujući

Korišćenje veštačke inteligencije za stvaranje prosečne ili najstereotipnije slike o određenim stvarima trenutno je prilično omiljena igračka na internetu, a UNILAD je odlučio da ‘zaviri’ u budućnost.

Ili barem ono što veštačka inteligencija misli da budućnost donosi ljudskoj rasi za otprilike 1000 godina, pod uslovom da još postojimo.

Odlučili su da zamole AI program Midjourney da napravi neke slike onoga kako procenjuje kako će ljudska bića izgledati za 1000 godina od sada, a možda vam se neće svideti predviđanje koje je napravio. Prema AI-ju, možda budućnosti uključivaće pokrivanje naših lica mrežom žica i vrtećih motora.

Zastrašujuće slike

To ima prilično uznemirujuće implikacije za naš odnos s tehnologijom tokom ovog milenijuma, budući da se čini da slika veštačke inteligencije pokazuje da je dobro i ispravno zarila svoje udice u nas.

Čini se da je čovek iz 3000. godine žrtvovao kožu svog lica kako bi napravio mesta za svu tu futurističku tehnologiju i to je iskreno prilično uznemirujuće. On stvarno ne izgleda nimalo srećno, ali čini se da je veštačka inteligencija uverena u svoje predviđanje da ćemo ovako izgledati za otprilike 1000 godina i toga su se držali na drugoj slici koju su stvorili.

Čini se da ova jadna osoba ima istu mrežu žica koja se probija preko lica, ali čudno je da izgleda kao da uspeva da zadrži svoju kožu – iako to rezultate ne čini manje uznemirujućim.

Nadamo se da nije u pravu

Možda će ovakvi biti društveni standardi lepote za 1000 godina, morate pokazati koliko ste žica uspeli da pričvrstite na svoje lice, a imati kožu na tom licu nije obavezno.

Ako je ovo budućnost lepote, onda ne računajte na nas, iako su čak i slike koje je generisala veštačka inteligencija nekih od naših budućih ja koji ne pristaju na celi pristup ‘zabadati žice u lice’ još uvek prilično zastrašujuće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.