Ples zbližava

Ples je nešto što se nekima dopada, nekima ne, neki smatraju da imaju dve leve noge i da im nikako ne bi išlo – i jako je dobro sredstvo za zbližavanje parova, kao i za zajedničku zabavu. Ne bi se dopalo baš svakom paru, naravno, ali možete pokušati ako vam ideja nije baš odbojna.
Ples može delovati, kad se samo posmatra, kao nešto lako; svi koji su pokušali znaju da baš i nije tako. Naročito ako se ne radi samo o „đuskanju u diskoteci“, mada i to može da vam pruži zabavu, ako to oboje volite. Zajedničko pohađanje plesne škole (časovi su obično uveče, tako da je moguće stići nakon posla) može da bude veoma lep način da se provedete i da se među vama razvije bliskost.
Šta je to baš u plesu što vas zbližava? Mnogo toga, jer je ples kombinacija različitih napora. Treba savladati plesne korake – to učite zajedno. Potrebno je i uskladiti svoje pokrete s pokretima voljene osobe, kao i pomoći jedno drugom s onim što slabije ide, što znači timski rad. Tu je i fizički dodir, fizička bliskost, tu je i energija (ne samo vašeg pokreta već i energija drugih oko vas), prijatna muzika, iščekivanje sledećeg koraka partnera ili partnerke, zajedničko smejanje kad vam nešto slabije ide (bez podsmeha!)… I tu je i zajednička zabava. Malo kome baš uopšte ne ide, uglavnom posle izvesnog vremena naučite da se opustite, pa vam krene bolje.
Ako jedno od vas dvoje baš ne voli ples i odbojna mu/joj je ideja i da pokuša, ovakav izbor zajedničke zabave, zbližavanja i uživanja ne bi bio dobar. Isto važi i ako vam je oboma ideja odbojna. Ali, ako nije tako, zajedničko učenje plesa (nije neizvodljivo ni u kućnoj varijanti, ako ne možete da uskladite svoje vreme s časovima u nekoj plesnoj školi, ili nemate nijednu dovoljno blizu) moglo bi da se pokaže kao veliki izvor zajedničkog uživanja, jedan lep hobi koji će vam pomoći u razvijanju međusobne bliskosti. Nije uopšte neophodno da budete fenomenalni plesni par koji osvaja sva takmičenja, najvažnije je da vam bude lepo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.