U trendu

Pobeđuje i najžešću nesanicu: Napitak od 3 sastojka uz koji ćete odmah zaspati, a san će biti miran i čvrst

Ako pripadate grupi ljudi koji se bore sa nesanicom i ništa im ne pomaže da zaspu – različite metode, tehnike, meditacija ili molitva ne daju rešenje, možda ćete poželeti da isprobate napitak za spavanje doktora Andrju Hjubermana.

Hjubermanov koktel je zasnovan na recenziranim naučnim ispitivanjima i ima tri sastojka – magnezijum-treonat (300-400 mg), teanin (100-400 mg) i apigenin (50 mg).

U čemu je tajna ovog koktela protiv nesanice?

Magnezijum-treonat podstiče našu sposobnost učenja, usporava starenje mozga i ima pozitivne efekte na mentalno zdravlje. Ovaj sastojak je takođe važan za pravilnu transformaciju kratkotrajne memorije u dugotrajnu koja se odvija tokom sna.

@andrewhubermanclips

Take These, to have the best sleep | Andrew Huberman | #hubermanlab #neuroscience

♬ original sound – Neuroscientist Andrew Huberman

Teanin može da se nađe i u prirodi, odnosno zelenom čaju, a on aktivira GABA sistem u mozgu, koji je zadužen za mehanizme uspavljivanja i miran i kvalitetan san. Dakle, pomoći će vam da mnogo brže zaspite, ali ujedno i smanjuje aktivnost i povećava šanse da nešto sanjate. Dr Hjuberman upozorava da snovi mogu da budu vrlo „intezivni“, pa da vodite računa ako ste skloni mesečarenju ili imate česte noćne more.

Apigenin je derivat kamilice koji ima sedativni efekat; on deluje kao sedativ i pomaže nam da utonemo u san. Ima sličan efekat kao i čaj od kamilice.

„Ovo zaista menja igru“, zaključio je ovaj naučnik, koji savetuje da ova tri suplementa uzmete od 30 do 60 minuta pre odlaska na spavanje. Takođe je istakao da ova kombinacija ne može da dovede do stvaranja zavisnosti, puše Blic Žena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar