U trendu

„Podigla sam kredit od 45.000 evra i slučajno poslala novac sinu, on ga je potrošio“

Očajna Britanka sa inicijalima K.M. iz Darlingtona odlučila je da podeli svoj problem sa uglednom kolumnistkinjom Gardijana i finansijskim stručnjakom En Tims jer je zbog pogrešnog unosa bankovnog računa na novčanom ponoru, a krivicu u velikoj meri snosi i njen sin.

– Na korak sam do toga da izgubim svoj dom i ne znam kome da se obratim. Moj partner i ja smo podigli drugi kredit u vrednosti od 40 000 funti (preko 46.000 evra) kroz program Nationwide prošle godine. Trebalo je da bude uplaćen na račun mog partnera, ali novac nije stigao. Uputila sam nekoliko poziva banci, koja je navela da je novac uplaćen, međutim odbili su da mi daju bilo kakve podatke pozivajući se na zaštitu ličnih podataka – navodi nesrećna žena.

Njenim mukama tu nije bio kraj. Sistem joj nije dopustio da uđe u onlajn aplikaciju, a tek kad je stigla pismena potvrda shvatila je da je novac uplaćen na račun njenog sina.

– Slučajno sam stavila bankovni račun svog sina zajedno s imenom svog partnera na aplikaciju za kredit. Moj sin mi je rekao da nije primio nikakav novac i provela sam sledećih pet nedelja pokušavajući da pronađem nestao iznos. Kasnije se pokazalo da je svih 40 hiljada funti ipak leglo na račun mog sina i da je on novac potrošio – objasnila je u svom pismu Britanka.

Opisala je da joj se život zbog toga pretvorio u pakao.

– Sin me je lagao sve vreme dok mi se život raspadao, a sad mu preti zatvor. Ja sam i žirant za njegov stan i ako prestane da plaća kiriju i za to ću biti odgovorna – ističe i napominje da joj nije jasno zašto banka nije odgovorila ni Nationwide-u ni njoj.

– Moramo da otplatim izgubljeni krediti i dugove koje je kredit trebalo da pokrije. Izgubila sam sve, uključujući i svog sina – požalila se nesrećna žena.

Kolumnistkinja En Tims u svom odgovoru otkrila je da je deo novca ipak vraćen ženi, kao i to da je njen sin priznao krivicu i dobio 16-meseci uslovne kazne. Ipak, istakla je i to da deo greške leži i na njoj koja je pogrešno unela podatke, ali i na bankama koje je trebalo da urade više provera pre takve transakcije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)