U trendu

Pogledajte sliku i odaberite stopalo najsličnije vašem: Evo šta to otkriva o vama

Izreka da su oči ogledalo duše poznata je svima, ali ako želite da saznate nešto više o čoveku, njegovom karakteru i osobinama, pogledajte u njegova stopala, odnosno prste.

Naime, čitanje ličnosti iz stopala, praksa je koja se u Kini i Indiji poštuje više hiljada godina, a korene vuče iz verovanja da su naša stopala ogledalo ostatka duše i tela, piše Uspesnazena.com.

Pogledajte i uporedite svoje, ili prste druge osobe sa slikom iznad.

Oblik prstiju br. 1

Ukazuje na kreativnu ličnost. Osobe sa ovakvim oblikom prstiju veoma su pametne, i uvek pronalaze kreativna rešenja za bilo koji problem. Ipak, ponekad zbog nesigurnosti u sebe, ostavljaju već započeta dela na pola puta.

Oblik prstiju br. 2

Osobe sa ovakvim oblikom prstiju su energični i imaju stvaralački potencijal. Uvek mogu da stanu iza onog u šta zapravo veruju.

Oblik prstiju br. 3

Pokazatelj liderskih osobina. Glavni cilj ovih ljudi – uspeh u karijeri. I samo jedna stvar može ga izbaciti iz koloseka… To je neverovatni perfekcionizam. I još jedan zanimljiv podatak: neke indijske legende govore o tome da majke nisu dozvoljavale sinovima da se žene ženama kod kojih je drugi prst na nogama bio duži od ostalih. Smatrali su znakom zapovedničkog karaktera.

Oblik prstiju br. 4

Za ovakve ljude najveća vrednost je porodica i bliski prijatelji. Vlasnike ovakvog oblika prstiju odlikuje sposobnost da slušaju druge i skoro se uvek identifikuju sa sagovornikom. Ponekad sve primaju k srcu, tako da im ovakva empatija često nije od koristi.

Oblik prstiju br. 5

Govori o ambicioznosti, ali ne i želji za preuzimanje odgovornosti. Čovek sa takvim prstima na nogama je zabavan i privlačan, ali veoma često i naivan kao malo dete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.