U trendu

Pomaže i odraslima kod nesanice: Roditelji se kunu u ovaj način uspavljivanja beba

Ako imate bebu već vam je poznato da je jedna od najtežih stvari uspavati je, naročito kada ne želi da sarađuje. Nemogućnost da beba zaspi, automatski znači i nesanica kod roditelja, koji su već umorni zbog svih obaveza koje sa bebom imaju. No, postoji jedan trik koji će vam pomoći kada se osetite očajno, fen za bebe, odnosno, zvuk fena će uspavati vašu bebu za tili čas! Neki kažu da se ova metoda uspavljivanja može primeniti i na odrasle.  Kako je moguće da ovako nešto zapravo funkcioniše? Postoji, zapravo, veoma dobro objašnjenje.

Fen za bebe – zašto funkcioniše?

Da budemo na početku jasni, nije u pitanju specifičan fen koji se koristi za bebe, u pitanju je običan fen, tačnije zvuk fena, koji bebe prosto obožavaju i sa kojim mogu zaspati za tili čas.

U trenucima kada beba ne može da zaspi fen za bebe vam može pomoći iz jednog prostog razloga – bela buka koju fen pravi. Bela buka je konstantna buka koju prave mašine kao što je usisivač ili fen, to nije buka koja se povremeno pojavljuje i koja može da ometa san, kao što je, na primer, zvuk bušilice. Štaviše, sigurno poznajete ljude koji čim sednu u autobus, zaspu! I motor automobila proizvodu tu vrstu jednolične buke, koja može da uspava.

Zato u trenutku kada mislite da nikad nećete moći uspavati vašu bebu, fen za bebe može biti vaš spas, a nekada i za vas same. Evo jednog popularnog zvuka fena za uspavljivanje koji ima preko 14 miliona pregleda:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar