U trendu

Popularni TikTok test disanja otkriva imate li pluća vojnika (video)

Ako ste ikada sanjali o tome da postanete vojnik, možda ste isprobali test zadržavanja daha koji koriste najelitnije specijalne snage na terenu. Prosečni pripadnik američke mornarice može da zadrži dah oko tri minuta pod vodom, ali prosečnoj osobi nije potrebno toliko rigorozno testiranje da sazna koliko dobro rade njena pluća.

Testovi ispitivanja kapaciteta pluća hit su na TikToku, gde brojni korisnici testiraju mogu li zadržati dah oko 40 sekundi. Prvih nekoliko sekundi treba posvetiti dubokom udisaju, nakon čega sledi zadržavanje daha do izdisaja.

@darkdiscoveriesplus

cold you do it ? #fyp #screammovie #test #breathing #lungs #challange #military #fypシ

♬ Acid Rain – Lorn

„Ako možete da zadržite dah oko 40 sekundi, možda bi trebalo da razmislite o vojnoj karijeri“, napisala je jedna osoba.

Ovakvi testovi su daleko manje naporni od onih koje moraju da prolaze kandidati za američku mornaricu, ali nekima su i dalje izazov.

„Skoro sam se onesvestio“, „Poplavela sam u licu“, stoji u nekim komentarima.

Test koji kruži popularnom društvenom mrežom neverovatno sliči na onaj koji su Kraljevske vazduhoplovne snage Ujedinjenog Kraljevstva koristile tokom Prvog svetskog rata za merenje fizičke spremnosti vojnog kandidata. Muškarcima je tada bilo naloženo da urade puni izdah nakon čega sledi duboki udah, a zatim su morali da ga zadrže što je duže moguće, u proseku oko 45 sekundi, prenosi Index.

Žestokom ljubitelju kardio vežbi možda će biti lakše da zadrži dah jer su mu pluća jača, dok će se osoba koja redovno puši verovatno više mučiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар