U trendu

Porodila se princeza Ljubica Karađorđević, ćerkica dobila ime moćnog značenja

Radosne vesti stigle su iz kraljevske dinastije Karađorđević.

Naime, porodila se princeza Ljubica i porodica Karađorđević je postala za još jednog člana – odnosno članicu.

Supruga princa Mihaila objavila je na svom Instagram profilu vest da je dobila ćerku i poželela joj dobrodošlicu na ovaj svet.

Ćerkica je dobila ime Isidora.

Isidora je žensko ime koje je poreklom iz grčkog jezika i pretpostavlja se da je poteklo od imena „Isidoros“ (u slobodnom prevodu – dar ili žrtva za boginju zemljoradnje Isis), ili od iste složenice u značenju „isis“ i „doron“– dar od boginje Isis.

Značenje imena Isidora je po pravilu „nedvosmisleno“ i predstavlja ime za onu žensku decu koja su ili dugo priželjkivana ili smatrana „darom“ od Boga, posebno u slučaju da roditelji duže vreme nisu mogli da imaju potomstvo. Isidora ima značenje – „dar od Boga“; „ona koja je poklon i nagrada za oca i majku“; „ona koja donosi sreću i blagostanje“; „žena koja je radost, veselje i svetlost“; „ona koja je posebna“; „nagrada“; „poklon“; „sreća“; „plemenita i požrtvovana osoba“.

Podsećamo da su u čast rođenja njihove prve ćerke Natalije sveštenici crkve Svetog Đorđa na Oplencu održali moleban, a crkvena zvona su prenela ovu radosnu vest. Kako se već zna, na tom mestu su se u oktobru 2016. venčali princeza Ljubica i princ Mihailo, a kasnije su u toj crkvi i krstili svoju prvu naslednicu. Na istom mestu su pre mnogo godina kršteni brojni članovi dinastije Karađorđević.

Inače, princ Mihailo Karađorđević je sin princa Tomislava i princeze Linde, i unuk kralja Aleksandra I Ujedinitelja. Ljubica i on trenutno žive u Topoli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)