U trendu

Poslednje reči Emilijana Sale: Tata, plašim se, avion izgleda kao da će se raspasti (foto, video)

Emiliano Sala bio je u avionu koji je nestao s radara u Engleskom kanalu, blizu Kanalskih otoka. U poslednjoj poruci koju je poslao prijateljima napisao je da se boji.

Avion kojim je poleteo mladi Argentinac srušio se nedugo nakon poletanja, a u poruci je i sam Sala opisao da je letelica u lošem stanju i da se plaši da će se raspasti.

– U avionu sam koji izgleda da će se raspasti svakog trenutka i letim za Kardif – rekao je Sala u poruci upućenoj ocu i dodao:

– Ako ne bude vesti o meni za sat i po, ne znam hoće li poslati nekoga po mene, zato što nisam siguran da li će me pronaći. Tata, veoma sam uplašen – objavili su argentinski mediji.

Sala je potpisao ugovor sa Kardifom i tamo je krenuo avionom u kom je pored njega bio samo još pilot, a poleteo je iz Nanta.

Sala je inače bio najskuplje pojačanje Kardifa u istoriji kluba, a plaćen je 19 miliona evra.

Nestali avion tražili su u ponedeljak do 2 ujutro, međutim potraga je morala da bude prekinuta zbog lošeg vremena, a nastavila se ujutro. Avion traže dva helikoptera, dva aviona i brod koji su pregledali 1.600 km2 područja za koje veruju da je avion nestao.

– Nema traga avionu, ali nastavljamo potragu. Teško da je ovo neko preživio. Ni spasioci ne očekuju da ima preživelih. Jednostavno ne znamo kako je avion mogao samo tako da nestane s radara. Uopšte nije bilo radio komunikacije između pilota i tornja. Samo je nestao – rekao je istražitelj Džon Ficdžerald.

Horacio i Mercedes Sala, roditelji fudbalera, bilo kakve vesti o sinu čekaju u Argentini.

– Prijatelj mi je rekao da je nestao avion i da misle da je moj sin u njemu. Jako sam zabrinut, ništa ne znamo. Očajni smo, nadamo se da će sve dobro završiti. Pričao sam s njim u nedelju. Još nam se niko iz Nantesa nije javio, sve što znamo je da je to bio mali avion i da je nestao iznad Engleskog kanala – rekao je u utorak otac Horacio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar