U trendu

Potpuno su različiti: Uradite ovaj test i utvrdite da li imate muški ili ženski mozak

Mozak je i dalje velika zagonetka za mnoge naučnike, pa tako, trude se da uoče koje su to razlike, kada je ovaj organ u potanju kod žena i muškaraca.

Pokušavajući da se izbore sa mnogobrojnim stereotipima, naučnici već decenijama istražuju razlike između muških i ženskih mozgova. Jedni se slažu da ne postoji nikakva osnova za takvu podelu, dok drugi ne misle tako.

Ova optička varka će vam pokazati kakav vi mozak imate! Na slici je čovek koji trči – da li se približava ili udaljava?

Približava se

To znači da imate mozak koji se može opisati kao muški, odnosno da za rešavanje problema koristite, pre svega, analitičke sposobnosti. Kada vas nešto zainteresuje, vrlo brzo i lako se upoznate sa tom temom i nije vam teško da svu svoju energiju usmerite ka njoj. Takođe, kada imate neki porblem, skoncentrišete se na način na koji biste ga što pre rešili.

Ono što baš i nije vaša jača strana je balansiranje više poslova i zadataka odjednom, jer niste dobri u multitaskingu i lakše vam je da se fokusirate na jednu stvar. Kada dobijete neku ideju ili pronađete nešto oko čega ste strastveni i posvećeni, branićete svoje tvrdnje činjenicama, pošto ste sigurni u svoje istraživanje i sposobnost koncentracije na detalje, prenosi Stil.

Udaljava se

Ovo znači da su vam rezonovanje i analiza uvek podešeni na maksimum. Oslanjate se na čula i nikada ne žurite kada donosite odluke. Vaš mozak najbolje funkcioniše kada radite nešto kreativno ili kada nešto sami stvarate od nule. Više liči na ženski način razmišljanja.

Dobri ste u multitaskingu i imate odlično pamćenje, a uvek možete na računate na intuiciju i sva svoja čula. To znači da mnoge stvari morate da osetite makar i iz daljine pre nego što im se ozbiljno posvetite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)