U trendu

Potresna poruka oca rasplakala Srbiju: Da je moja žena znala šta nosi nikada je ne bi rodila

Njegovu bol koja i dalje traje napisao je kroz nekoliko tvitova koje prenosimo u celosti.

Borba za prava žena je duga, mukotrpna i bolna tema kojoj, čini se, nema kraja. Jedan od najpotresnijih primera nedavno je odjeknuo Tviterom u vidu potresne ispovesti jednog čoveka.

Korisnik Tvitera koji se na ovoj društvenoj mreži potpisuje kao „Urban Rijeka“ ispričao je u nekoliko redova bolnu porodičnu priču. Njegova supruga je 80-ih godina rodila devojčicu. Da je tada znala šta će se desiti po porođaju, sigurno bi abortirala, kaže suprug u tvitu.

Njegovu bol koja i dalje traje napisao je kroz nekoliko tvitova koje prenosimo u celosti.

„Da je moja supruga 1980g. saznala šta nosi, nikada je ne bi rodila! Dobio sam kći bez pubisa, vagine, klitorisa, mokraćnog mehura, a nakon šest operacija po 9h sa teškom narkozom mokri ceo život kroz kateter koji joj je napravljen od debelog creva! Svaki dan je za nju smrt!

Pa ja Vas sada pitam, zašto se mrcvari žena koja želi da prekine trudnoću. O mojoj kalvariji u kojoj bivša i sadašnja država nije uradila ništa bolje da ne pričam! Prema tome: je*em ja vama svima mater posred pi*** koji ste protiv volje žene, makar me Tviter zauvek blokirao!

Doktor mi je nakon rođenja curice rekao: ‘Nemojte prati ruke, kad je budete mazili dobiće sepsu i umreti! Mi ćemo to prijaviti kao komplikaciju u lečenju.’ Zato ponovo: je*em vam mater posred pi***! Ostavite žene da odlučuju o svom telu. Ako ne, podvežite svoja m**a!

Prvu operaciju supruga je imala u Beču. Drugu na VMA u Beogradu. I upravo ta joj je spasila život! Srbin, svetski stručnjak iz Majnca došao je u Beograd i spasio joj život. I dan danas taj čovek prati što se sa njom dešava.
Koju sam kalvariju prošao a da država nije ništa uradila, trebalo bi da imam beneficije kao Majka Tereza. Koliko ste samo bezobrazni, neodgovorni i neempatični. Probajte biti jedan dan u mojoj koži pa da vidim kako bi ste se odnosili prema ženama. Moja je zombi!

Ne znam koju bih psovku upotrebio prema onima koji se*u o rođenju deteta a onda porodicu ili mene samog kao oca, ostave na vetrometini us*ane birokratije. I to je ono na šta upozoravam. Nakon svega ostaješ sam, dotučen i ne znaš kud bi! Ženama i majkama, ne dajte se!“

Preko 200.000 evra svog novca potrošio je na operacije tokom 36 godina borbe, bez pomoći države. Ispovest neimenovanog čoveka privukla je veliku pažnju Tvitera, te su mu mnogi ljudi poslali reči podrške, ali i priznali da su i sami prošli kroz Golgotu, bez trunke empatije i razumevanja.

– Ovo može samo razumeti do srži, onaj ko je prošao kroz ovu tešku patnju. Moja majka je 1985. preživela sudbinu vaše supruge, gledala svoje bolesno dete i na žalost izgubila. Nikada više nije imala svoj život, i šta god brat i ja uradili lepo, njenoj sreći je nedostajalo jedno srce – glasio je jedan od komentara koji je najbolje opisao traumu kroz koju prolaze žene, ali i deca koji se suočavaju sa teškim razvojnim problemima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.