U trendu

Poznata kuvarica otkriva koju hranu nikada ne naručuje putem dostave, i zbog čega

Kada vas mrzi da kuvate, kućna dostava hrane deluje kao odlična ideja. Međutim, nije svejedno šta naručujete, naročito po velikoj vrućini. Poznata kuvarica Lizi Briskin je sastavila svoju listu namirnica koje nikada ne naručuje na ovakav način.

Čips i pomfrit

Prema Lizi, čips ili pomfrit ne putuju dobro. Čips dostiže svoj vrhunac čim se izvadi iz rerne ili friteze i ima prilično kratak rok trajanja nakon ovoga. Nakon što budu nagurani u kartonsku kutiju i transportovani do vaše kuće, verovatno će izgubiti deo svoje hrskavosti.

Jaja

Bez obzira da li volite omlet, jaja benedikt ili nešto drugo, Lizi preporučuje da ih spremate sami kod kuće. Jaja mogu da deluju neuredno nakon transporta, pa čak i ako sve ostane na svom mestu, mogu se osušiti, u zavisnosti od dužine putovanja. Ona kaže da kada naručujete jaja rizikujete da “završite sa lepljivim neredom koji niko ne želi da počisti ili tužnom, suvom gužvom”.

Smuti

Smuti nikada ne treba da naručujete. Tokom transporta piće može da se zagreje i odvoji, što znači da biste mogli da završite sa neprijatnom gomilom masti.

Sladoled

Ovo je jasno. Čak i ako naručite samo kuglu u najhladnijoj noći, sladoled neće biti iste strukture kad stigne na vašu adresu.

Bilo šta pohovano

“Sve što je obloženo prezlom i prženo u dubokom ulju, verovatno će izgubiti svoju privlačnu hrskavu spoljašnjost tokom transporta”, kaže Lizi. Dakle, ako imate želju za bilo kojim od ovih jela, možda bi bilo bolje da odete i pojedete obrok u samom restoranu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar