U trendu

Poznati seksolog otkrio: Ženi je jedna stvar u braku važnija i od seksa, mogu li to muškarci da shvate?

Parovi u dugim vezama sve manje imaju osećaj za intimnost i seksualnu požudu, kaže seksualni terapeut, doktor Stephen Snyder, autor knjige “Love Worth Making, How to Have Ridiculously Great Sex In A Long-Lasting Relationship”.

Bez obzira na to koliko veza traje, svima je važno da se osećaju voljeno i privlačno partneru. Neki znaju kako održati iskru, ali mnogima to predstavlja problem jednom kad veza postane rutina.

– Ženin osećaj da je još lepa i privlačna partneru u dugoj vezi važniji je od samoga seksa – tvrdi autor. Jednom kad muškarac oseti da je osvojio ženu i da oko nje više ne mora da se trudi, dolazi do sve manjeg osećanja seksualne požude.

Obično žene pokušavaju da vrate iskru s početka veze, ali i muškarac treba da se potrudi. Parovi maženje i seks pretvaraju u rutinu pa ono gubi svoj smisao i umanjuje seksualnu želju.

– Parovi koji svaku veče zagrljeni gledaju televiziju ubijaju erotiku – kaže autor knjige. Umesto toga, redovno se uzbuđujte, ali samo na trenutak. Povremeni i kratki dodiri ne trebaju nužno da završe seksom. Ova metoda povećaće seksualnu želju i napetost. Sretni parovi međusobno se zavode i bez namere da na kraju dođe do seksa.

– Umesto uobičajenog poljupca pre odlaska na posao, primaknite glavu ženinoj kosi i lagano je milujte licem. Uhvatite je oko struka, a zatim pogledajte na sat i požurite na posao – savetuje autor.

Podići ćete strast, a iščekivanje do dolaska večeri i zajedničkog druženja trajaće celi dan. Nemojte odmah žuriti sa seksom. Pre toga napravite dva ključna koraka koji će rasplamsati strast, prenosi 24sata.hr.

– Legnite zajedno na krevet. Možete biti i goli. Nemojte se maziti ili ljubiti. Razgovarajte o neobaveznim temama, o nečem što vas čini srećnima. Zatim se približite partneru i počnite s maženjem. Što više odgađate, seks će biti bolji – zaključuje autor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.