U trendu

„Pravilo 12“: Popularni naučnik osmislio trik koji koristi kad mu sve pođe naopako u životu

Dr Danijel Amen iz SAD kaže da praktikuje svoje „pravilo 12“ kad god treba da se izbori sa teškim situacijama – ostaje miran kada 12 stvari „zaškripi“ tokom događaja kao što su odlazak na odmor ili selidba, a svoju ljutnju iskazuje tek nakon 13.

On svojim pacijentima predlaže da usvoje to pravilo ili psihološki trik kako bi mogli da se ‘nose’ s teškim stvarima koje se dešavaju tokom života i da ostanu ‘psihološki zdravi’ i ‘mentalno jaki’, prenosi Daily mail.

„Želim da pričam o pravilu 12, to je nešto čemu podučavam sve svoje pacijente – ono poštuje činjenicu da se loše stvari dešavaju, ali pomaže da budete ok sa tim“, rekao je dr Amen.

Rekao je da je na ideju došao tokom dvonedeljnog putovanja po Evropi na koji je otišao sa porodicom da proslavi rođendan svoje supruge

„Išao sam na to da će 12 stvari poći naopako i neću se ljutiti, vikati ili postati kreten dok 13. stvar ne krene naopako“, objasnio je dr Amen. „‘I zaista je šest stvari pošlo naopako i nisam se uopšte uznemirio.“

@docamen

Replying to @IHateThatGuy The rule of 12 (explained) – how will you practice it today?

♬ original sound – Daniel G. Amen, MD

Dr Amen je rekao da na svom telefonu drži listu problema koji se pojavljuju kako bi ih pratio.

„Što više poštujete činjenicu da se teške stvari dešavaju i da možete da se nosite sa tim, to ste psihički zdraviji“, rekao je.

Mnogi od preko dva miliona onlajn pratilaca dr Amena pohvalili su savet i rekli da će sami početi da pokušavaju da koriste pravilo.

„Gledao sam ovo i odmah prosuo litar Gatoradea po mom noćnom ormariću i podu. Dakle, dobar tajming?“, jedan gledalac se našalio.

„Radim ovo kad putujem. Znam da ću uvek zaboraviti nešto, tako da to prihvatam kao deo putovanja“, pohvalio se drugi.

„Marfijev zakon. Samo budite zahvalni kada stvari krenu kako treba“, poručio je treći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar