U trendu

“Pravilo 37 odsto” garantuje da ćete pronaći partnera za ceo život

Obavezati se da ćete ostatak života provesti sa nekim je velika odluka, verovatno jedna od najvećih koje ćete doneti. Da li ste čuli za pravilo “37 odsto”?

“Pev Research Center” izveštava da mnogi ljudi prvo odluče da žive zajedno pre nego što stupe u brak, kako bi stekli osećaj kako je živeti sa svojim partnerom.

Nekima će možda biti potrebni meseci, ali mnogim ljudima su potrebne godine da saznaju da li su sa pravim partnerom. Postoje znakovi koji upućuju na to da ste spremni za brak, ali kako možemo da budemo sigurni da je naš partner taj pravi? Da li nauka može da nam pomogne?

Matematičari sugerišu da pravilo “37 odsto” može da pomogne da se odredi najbolja opcija u donošenju važnih životnih odluka, piše The List, prenosi Magazin Novosti. Ovo pravilo navodno može drastično da smanji vreme potrošeno na donošenje odluka.

“Pravilo od 37 odsto” se odnosi na maksimiziranje verovatnoće da se dođe do najuspešnije opcije. Univerzitet Kalifornije u Los Anđelesu objavio je studiju koja objašnjava nauku koja stoji iza koncepta.

Ideja je jednostavna: ako morate da donesete odluku sa nekoliko opcija, studija sugeriše da bi trebalo da se rešite prvih 37 procenata opcija i razmotrite ostale. Zatim bi trebalo da izaberete najbolju od preostalih opcija.

“Pravilo od 37 odsto” podrazumeva da imate najveće šanse da izaberete najboljeg potencijalnog partnera ako odbijete prvih 37 odsto svojih opcija.

Recimo da očekujete da ćete upoznati otprilike 10 potencijalnih partnera tokom svog života. Odbijte prva tri ili četiri partnera koje upoznate, a zatim izaberite sledećeg koji se bolje slaže od prvih nekoliko.

Čak i ako postoje znaci da je vaš trenutni partner taj, ako je ta osoba uključena u prvih 37 odsto vaših potencijalnih “doživotnih partnera”, pravilo kaže da bi bilo bolje da ih odbijete i razmislite još jednom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.