U trendu

Pravo je čudo kako se najbolji fudbaler Švajcarske uopšte — rodio

Rikardo Rodrigez je možda jedini razlog zbog koga reprezentacija Švajcarske igra na Svetskom prvenstvu u Rusiji. On je u 91. minutu bio strelac pobedničkog gola u utakmici protiv Severne Irske, koja je švajcarsku reprezentaciju odveo na Mundijal.

Međutim, nije zapanjujuća samo činjenica da Rodrigez igra fudbal, već i činjenica da je uopšte živ.

Rodrigezova majka Marselina, rođena Čileanka, bila je u osmom mesecu trudnoće kada su lekari utvrdili da su se nerođenoj bebi zbog dijafragmične kile organi za varenje pomerili u grudni koš.

Rodrigez se našao na operacionom stolu odmah pošto je rođen, a šanse da preživi bile su pedeest odsto. Lekari su bili toliko zabrinuti za njegov život da su pre operacije poslali po sveštenika kako dete ne bi umrlo nekršteno. Međutim, Marselin otac se tome usprotivio.

„Moj unuk je dovoljno jak, preživeće, ne brinite se“, rekao je on i poslao sveštenika kući.

Rikardova majka ubeđena je da joj je sin preživeo operaciju zahvaljujući maloj ikoni Bogorodice, koju mu je ujak stavio iznad glave.

„Bogorodica je uradila dobar posao“, rekla je u jednom intervjuu 2011.

Mali Rikardo morao je da odlazi na kontrole svakih šest meseci prve tri godine života.

„Nije smeo ni da se prehladi“, priseća se Rodrigezova majka, „toliko je to bilo opasno“.

Veza između majke i sina bila je veoma jaka, sve do njene smrti, 2015. Od tada nosi dres sa brojem 68, što je godina majčinog rođenja. Isti broj na dresovima nose i njegova braća, Roberto i Francisko, koji igraju za Cirih.

„Još uvek čujem njen glas“, rekao je Rodrigez u jednom intervjuu „Uvek mi je u glavi i srcu“.

Rodrigez je rođen u sirotinjskom ciriškom predgrađu Švamedingenu, četvrti koju je ciriški list Noje cirher cajtung nazvao „ciriški Bronks“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar