Pre nego što se udate (2)

Juče smo predložili neke stvari koje biste možda želele da učinite ili isprobate pre nego što se udate i zasnujete porodicu – lakše je učiniti ih dok ste još uvek same. Danas predlažemo još neke takve stvari. Ništa od navedenog nije obavezno, samo ne bi bilo loše razmisliti želite li nešto od toga da učinite, da ne bude posle: "A što nisam dok je to bilo lakše, prikladnije, jednostavnije…"
4. Ako želite veliki krevet preko koga ćete spavati popreko jer vam je to ćef, sad je vreme. Sad ni sa kim ne delite krevet, ne otimate se oko pokrivača… Divno je spavati s voljenom osobom, obmotati se oko nje, biti u njenom zagrljaju – ali nije loše ni uživati u tome što imate ceo krevet samo za sebe.
5. Potrošite gomilu para na preskupu i prelepu tašnu ili na fenomenalne cipele u kojima se osećate neverovatno seksi. Nije da će ovo biti nemoguće i jednom kad budete u braku, ali je verovatnije da ćete tada pre izdvojiti novac detetu za patike nego sebi za ultraseksi cipele. Sada ste još uvek u prilici da trošite samo na sebe i da nikom ne polažete račune za to, i da ne osećate krivicu jer detetu niste pružili nešto što žarko želi.
6. Naučite kako da promenite gumu na automobilu, proverite ulje, kako da promenite osigurač… Jednog dana će te stvari, sasvim je moguće, spadati u "domen" vašeg dragog, ali je mnogo dobar osećaj kad to umete i same, kad ne morate da zavisite od tuđe pomoći. Istina je, možete to i naknadno da naučite – možda baš od vašeg dragog – ali je takođe istina da bi moglo beskrajno da vas mrzi da to učite onda kad već "imate muško u kući".
7. Dok ste još uvek same, to je i pravo vreme za "lude izlaske". Po mogućnosti, ne toliko lude da ugrozite svoje zdravlje. Naravno, lepi su i sasvim mirni izlasci s prijateljicama, ali to ćete imati i posle, a moguće je da ćete osećati da je neprikladno da kao udata žena i majka "divljate" u nekom klubu. Nije da ste u obavezi da se na taj način ludirate, ako ni sad nemate sklonosti ka takvoj vrsti izlazaka, ali ako ih volite – uživajte punom parom u njima.
8. Ako imate priliku, uložite novac u nešto. Drugim rečima, pokušajte da sebi obezbedite koliko-toliko stabilan izvor prihoda i rezervni novac, za svaki slučaj. Tako se nećete naći bez igde ičega i finansijski potpuno zavisnom od svog dragog – veze i brakovi, nažalost, ne uspevaju uvek, a previše žena ostane u braku koji više ne funkcioniše jer nemaju nikakav svoj novac i finansijski su potpuno zavisne od svog muža.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.