U trendu

Pre nego što stavite meso u korpu, dobro ga pogledajte: Ako primetite 1 stvar, nije sveže i zdravo

Postoji jednostavan način da se uverite da je meso dobrog kvaliteta bez otvaranja.

Naime, kada kupujete upakovano meso, obratite pažnju na dve stvari. Prvi je njegov izgled. Trebalo bi da ima nijansu od svetlo roze do crvene. Previše tamna, bleda ili sivkasta može biti znak da nešto nije u redu s tim mesom.

Još jedna važna stvar je rok trajanja. Generalno, što duže to bolje. To znači da je meso sveže. Takođe je dobro proveriti datum klanja.

Međutim, rok trajanja nije sve, jer je važan i način skladištenja mesa. Ako nije bilo ispravno, proizvod može biti opasan za konzumiranje uprkos teoretski dobrom roku trajanja. U slučaju upakovanog mesa iz javnih frižidera, nažalost, nikada ne možete biti sigurni da li se proizvod skladištio na pravilan način.

Prilikom provere svežine mesa vredi uzeti u obzir i njegov miris, ali u slučaju upakovanog mesa to je naravno nemoguće. Dakle, moramo se osloniti na drugačije čulo – dodir.

„Test prstiju“ će vam omogućiti da proverite da li imate posla sa kvalitetnim proizvodom. Sveže, zdravo meso treba da bude čvrsto. Kada ga pritisnemo prstom, brzo se vrati u prethodni oblik. Međutim, kada na njemu ostane udubljenje, to je signal da meso više nije sveže i bolje je da ga ne kupujete.

Velika količina krvavog pražnjenja u pakovanju takođe treba da vam popali alarme. Njegovo prisustvo je normalno, ali meso ne sme da pliva u njemu. Ako ga ima previše, to bi mogao biti znak da je kljukano sa puno pojačivača.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar