U trendu

Pre spavanja isecite crni luk i stavite ga u čarape: Nikada više nećete morati da idete kod lekara

Preko kože možemo pozitivno uticati na naše zdravlje. Na primer, u kineskoj medicini posebno se stimulišu tačke na tabanima jer oni su preko nervnog sistema u direktnoj vezi s našim unutrašnjim organima.

Detoks kroz tabane

Luk je povrće iz porodice alliuma, a većinu aktivnih komponenata luka čine sumporne komponente, flavonoidi, posebno kvercetin. Sumpor pomaže pri sintezi važnih metaboličkih posrednika kao što je glutation (GSH), jedan od fizički najvažnijih antioksidansa. Kvercetin pak jača imunitet, a kad se to dvoje udruže veoma su moćni saveznici koji pomažu u prevenciji bolesti bubrega, smanjuju rizik od raka dojke i raka prostate.

Luk čisti i krv od toksina (fosforna kiselina je za to zaslužna) što je dokazano mnogim studijama i ima mnoge druge dobrobiti za zdravlje pa ako ga stavite na tabane može biti vrlo koristan čistač krvi.

Zbogom prehlado, zbogom neprijatni mirisi

Primena je jednostavna – isecite luk na tanke kriške, stavite ga na dno čarapa, navucite čarape na noge i tako prespavajte noć. Svejedno je koju vrstu luka ćete upotrebiti, crveni, ljubičasti ili srebrnjak, a možete sve to da uradite i s belim lukom – efekat je skoro isti, a važno je znati da ovo neće nimalo remetiti vaš san, naprotiv.

Sećate se sigurno bakinog saveta da spavate s prepolovljenom glavicom luka pored uzglavlja ako ste prehlađeni? To pomaže da se otpuši nos.

Ulazeći u vaše telo, a zbog sposobnosti da ubija bakterije i klice, crni i beli luk su među namirnicama koje su prirodni antibiotici, a ako ih stavite na stopala, pomoći će da se brže rešite gripa i prehlade, a učiniće i ono najlogičnije, delovaće na vaša stopala – rešiti vas neprijatnog mirisa nogu. Inače, refleksolozi koji kažu da je u našim tabanima 7000 nervnih završetaka uvereni su u ovu metodu, a ovaj moćan „električni krug“ može biti stimulisan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar