Pred oltarom je čekao trudnu mladu – nikad nije došla

Trudna nevestu iz Brazila preminula je od moždanog udara samo nekoliko minuta pre dolaska pred oltar, a iza sebe je ostavila verenika i bebu porođenu hitnim carskim rezom.

Džesika Guedes, 30-godišnja medicinska sestra, bila je naizgled zdrava uoči venčanja u nedelju u Sao Paolu. Međutim, počela j da se žali na vrtoglavicu i bol u vratu. Bolovala je zapravo od preeklampsije, poremećaja u trudnoći zbog kojeg je i stradala, piše Dejli Mejl.

Njen verenik, 31-godišnji vatrogasac Flavio Gonçalvez, čekao je pred oltarom iznenađen kašnjenjem. U prostoriju je tada uletela rođaka tražeći pomoć nakon što se mlada onesvestila u autu.

– Otvorio sam vrata auta, a ona je ležala, ali povratila je svest i razgovarala je sa mnom. Rekao sam joj: Draga, ovde sam – ispričao je Flavio, koji je svojoj verenici pružio prvu pomoć.

Devojka je prevezena u bolnicu, a zbog su, zbog stanja u kom se nalazila, lekari morali da joj uklone maternicu. Izveden je carski rez kako bi se spasila 29 nedelja stara beba, a mlada majka preminula je nakon operacije. Dete je imalo 930 grama i 34 cm i nalazi se na intenzivnoj nezi, a u bolnici će morati da provede najmanje dva meseca.

– Džesika je bila zaista vesela osoba koja je volela život. Tako sam se radovao što ću postati njen suprug i što ću postati otac. Biću jak i neću dozvoliti da me ova tragedija dotuče – poručio je Flavio.

– Još uvek ne mogu da verujem da se to dogodilo. Moja patnja nastaviće se zauvek – dodao je neutešni otac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.