Predviđanje budućnosti: Šta ljude čeka 2100. godine?

Ljude su oduvek fascinirali prošlost i budućnost i mnogo je onih koji su na razne načine pokušavali da na bilo koji način upoznaju i jednu i drugu vremensku deonicu.

Neki od njih fascinirani su prethodnim i budućim životima, čak u tolikoj meri da u potpunosti zapostavljaju svoje sadašnje živote.

Međutim, ove teme nisu isključivo polje fanatika opsednitih misterioznim iskustvima, već i polja ozbiljnih naučnih istraživanja.

Američki istraživač dr Helen Vormbak osmislila je radionice u kojima je učesnike ,,prevodila” u buduće vreme sa idejom da prikupi što više informacija o budućim vekovima. Sve podatke je uredno beležila i analizirala.

Veliki broj učesnika govorio je o užasu koji je zadesio Zemlju nakon 2100. godine, o ekstremno smanjenoj populaciji koja je jer je zemljište bilo radioaktivno jela isključivo veštačku hranu.

Za 2300. godinu, podaci su bili mnogo pozitivniji. Govorilo se o preporodu planete, plodnoj zemlji koja rađa zdravu hranu, povećanju broja stanovništva.

Vormbak nije bila usamljena u ovom poduhvati. Slične projekte imali su i drugi naučnici, a među njima i dr Brus Goldberg.

Goldbergovi ispitanici su takođe govorili o apokalipsi, a pominjali su i potpuno neverovatne podvodne gradove.

I njegovi ispitanici, govorili su o preporodu nakon užasa koji će zadesiti čovečanstvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.