U trendu

Preko ovih mostova ne želite! 5 najopasnijih!

Aiguille du Midi most u Francuskoj


Ne gledajte dole! Na ovoj visini, želećete da vam se pogled zadrži na predivnoj panorami francuskih Alpa, a ne u provaliji ispod. Na sreću, sam most je kratak, pa je lakše prebroditi strah od visine. Ali oni koji se zaista plaše, bolje da ne dolaze na ovo mesto: da bi se stiglo do mosta, prvo je neophodno popeti se peške na visinu od 1000 metara, a potom još 2800 metara žičarom… Most se nalazi na vrhu Aiguille du Midi na Mon Blanu, na visini od 3800 metara.

Most Rojal Kanjon u Koloradu


Ovo je najviši viseći most u Americi, koji mnoge ostavlja bez daha. Čak i oni najhrabriji ne mogu da ostanu ravnodušni kada pogledaju sa mosta dole u reku Arkanzas. Završen je 1929, a sve do 1982. nije imao kablove za stabilizaciju od vetra. Od vode do mosta ima čak 300 metara, a dugačak je oko 380.

Viseći most Trift u Švajcarskoj

Jedan od najdužih i najviših visećih pesačkih mostova u Alpima. Most je sagrađen 2004. godine kako bi spojio planinare sa kolibom pošto su bili odsečeni prilikom povlačenja glečera. 2009. godine je obnovljen i dodati su mu stabilniji rukohvati i bolja stabilizacija od vetra. Medjutim i dalje možete osetiti navalu adrenalina prilikom prelaska preko njega. Visok je 100 metara, a dugačak 170.

Kerik-a-Rid viseći most u Severnoj Irskoj


Prvo i najvažnije: niko nikada nije pao sa ovog mosta. Medjutim, mnogi posetioci krenu da ga prelaze pa se vrate i obidju ga okolo, vodenim putem. Nekada je bio još opasniji. Podigli su ga ribari kako bi skratili sebi put i nekada je imao samo jedan rukohvat. Medjutim, kod turista koji traže uzbudjenje ovaj most je izuzetno popularan, i zbog toga je poslednjih godina renoviran i dodat je još jedan rukohvat. Dugačak je oko 20 metara i nalazi se na oko 100 metara iznad oštrih stena.

Most Mekkinak u Mičigenu


Neki vozači postanu toliko nervozni kada treba da predju ovaj most da se čak nekada ne smeju ni zaputiti preko njega. Stoga su gradske vlasti organizovale posebnu službu koja će vas i vaš motocikl ili automobil besplatno prevesti preko. Najveći problem na ovom mostu je snažni vetar, koji duva gotovo stalno i dostiže brzinu od preko 50 kilometara na čas. Dugačak je 8 kilometara i visok 60 metara.

 

 

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.