Prelepoj manekenki dečko je bacio kiselinu u lice, pogledajte kako izgleda danas (foto)

Sve oči na filmskom festivalu u Veneciji bile su uprte u Džesiku Notaru – bivšeg modela i televizijsku zvezdu, koja je plenila pažnju u neobičnoj zlatnoj kreaciji. Možda vas je začudila i činjenica da nosi povez za oko, ali iza toga stoji teška i ne tako lepa priča koju je ova dama na kraju ipak pretvorila u ličnu pobedu.

Ova Italijanka je svojevremeno bila uspešan model i jedna od finalistkinja izbora za Mis Italije, a radila je i kao trener foka i delfina u velikom akvarijumu u rodnom Riminiju, bavila se i plesom i pevanjem. Bila je lepa, mlada, uspešna i zaljubljena – tri godine je bila u srećnoj vezi sa Horheom Edsonom Tavaresom i sve je delovalo gotovo idilično.

Sve se promenilo 10. januara 2017. godine, kada ju je ispred njenog doma u Riminiju napao upravo Tavares, tada već njen bivši dečko. On joj je u lice bacio kiselinu, trajno joj unakazivši lice ožiljcima, a narušio joj je i vid na levom oku.

„Sigurno se krio među ostalim automobilima, jer se pojavio čim sam izašla iz kola. Osetila sam plastiku flaše na svom licu, a on je još podigao ruku kako bi bio siguran da će svu kiselinu iz boce izliti na mene. Lice je počelo da mi gori i ubrzo sam izgubila vid. Te noći u bolnici sam se molila da mi uzmu lepotu i šta god mora da se uzme, samo da sačuvam svoje oči, jer one su ogledalo duše“, ispričala je svojevremeno nakon ekcesa ova 30-godišnjakinja.

View this post on Instagram

E’ andato tutto bene. Grazie per tutto l’affetto che come sempre mi dimostrate. Questo piccolo intervento consisteva nel separare le palpebre cucite 2 anni fa per poter aprire l’occhio e controllare che la mucosa cucita sulla cornea stesse svolgendo al meglio la sua funzione. Dolore ? Un pochino si. Le palpebre si sono unite tra loro e quindi mi hanno dovuto effettuare un taglio vero e proprio. Diciamo che erano meglio un cappuccino e una brioche🤣🤣🤣🤣Per fortuna i miei dottori del Bufalini sono bravissimi ed hanno gestito la situazione nel migliore dei modi. Ad oggi dicono che l’occhio strutturalmente sta bene( almeno così sembra per ora) e per poterlo recuperare a livello funzionale e quindi visivo dovrò aspettare ancora un po’ di tempo e pregare che il prossimo trapianto di cornea vada bene. Detto ciò’, finito l’intervento sono tornata a casa e mi sono fatta portare un bel piatto di sushi 🍣🤣 mica male no ????😜 #gessicanotaro #nofilter

A post shared by GESSICA NOTARO (@gessicanotaroreal) on

Džesika i Edson upoznali su se u akvarijumu gde su oboje radili, a u početku je ljubav cvetala. Ipak, vremenom se ispostavilo da je on vrlo nasilan čovek, a manekenka nikako nije uspevala da ga ostavi. On ju je proganjao, a čak ni prijava policiji nije uspela da joj pomogne da se istrgne iz njegovih kandži. Edson nije slučajno izabrao 10. januar za koban napad – šest godina ranije baš na taj datum Džesikin mlađi brat se obesio.

„Tavares je bio najveća ljubav u mom životu, uprkos izdajama i problemima u vezi zbog njegovih stavova. Ali dugo nisam mogla da ga napustim. Kada sam počela da jasnije vidim stvari, skupila sam snagu i odlučila da ga napustim. Rekao mi je: „Platićeš mi, ja ću ti uništiti život, a da te ne dodirnem prstom“, ispričala je Italijanka na suđenju.

Inače, u početku se Tavares izjašnjavao kao nevin, uprkos tome što su u njegovom stanu pronađene boce sa kiselinom. On je u zatvoru navodno pokušao da izvrši samoubistvo, što njegov advokat nikada nije potvrdio, ali je istakao da je kod mladića primećeno „naglašeno depresivno stanje i duboka slabost“. Na koncu svega dobio je presudu od 15 godina zatvora.

Nakon napada Džesika je provela više od dva meseca u bolnici, a imala je nekoliko operacija, uključujući i onu koja joj je sačuvala vid. Vremenom su plastični hirurzi delimično uspeli da joj rekonstruišu lice, a lepa brineta je zahvaljujući svom snažnom karakteru smogla snage da nastavi dalje.

Danas je aktivna kao voditeljka, plesačica i društvena aktivistkinja, ali i influenserka – na Instagramu je prati više od 350 hiljada ljudi. Džesika nije izgubila ni veru u ljubav – već dve godine je u ljubavi sa nepoznatim Italijanom, a često objavljuje njihove zajedničke fotografije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.