U trendu

Preminula Marina Tucaković

Marina Tucaković, najpoznatiji srpski tekstopisac, preminula je posle duže borbe sa teškom bolešću, prenosi RTS. Tokom karijere napisala je stotine pesama i sarađivala sa najvećim imenima pop i folk scene.

Nakon teškog gušenja, Marina Tucaković primljena je u jednu privatnu bolnicu u utorak, a kada je utvrđeno da je pozitivna na kovid-19 prebačena je u bolnicu „Dragiša Mišović“.

Njeno stanje se dodatno pogoršalo, pa su lekari morali da je prikače na respirator. Bolovala je od raka dojke, od kojeg se dugo lečila.

Marina Tucaković rođena je u Beogradu 1953. godine. Uprkos tome što je završila Ekonomski fakultet, još kao tinejdžerka je počela da piše pesme.

Karijeru je započela pišući pesme za grupu „Zana“, a jedan od prvih hitova bila je numera Dodirni mi kolena.

Od tada je sarađivala sa velikim brojem najpoznatijih izvođača sa ovih prostora, poput Zdravka Čolića, Lepe Brene, Džeja Ramadanovskog, Tošeta Proeskog, Svetlane Cene Ražnatović, Željka Samardžića, Željka Joksimovića, Dragane Mirković, Jelene Karleuše i mnogih drugih.

Autorka je i brojnih pesama za predstavnike Srbije na Pesmi Evrovizije – Nije ljubav stvar, kojom je Željko Joksimović predstavljao Srbiju 2012. godine, kao i Ljubav je svuda za „Moje 3“ za Evrosong 2013. godine.

Napisala je i sve tri numere za festival „3 pa 1“, na kojem je odabran kandidat za Pesmu Evrovizije 2010. godine.

Bila je udata za kompozitora Aleksandra Futu Radulovića i imala dva sina – Milana i Miloša, koji je u 2008. sa 24 godine preminuo u porodičnoj kući.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.