Preminula mlada influenserka koja se borila s anoreksijom (foto)

Influenserka koja se borila s anorkesijom umrla je od srčanog zastoja u 24. godini života. Hosi Marija je o svojoj borbi sa opakim poremećajem ishrane redovno pisala na Instagramu, s namerom da skrene pažnju na sve probleme koje anoreksija donosi.

https://www.instagram.com/p/CC1MJoUAsRx/

Nemica Hosi Marija preminula je nakon što je trebalo da otputuje na odmor, saopštila je njena majka.

Marija je iz Kila u severnoj Nemačkoj redovno vodila blog o svojim naporima da ozdravi i pobedi anoreksiju. Navodno je umrla nakon što je njeno srce prestalo da kuca, javlja DE24. Mediji takođe pišu je umrla u naručju prijatelja.

Velika tragedija je i to što je nekoliko dana pre smrti napisala na Instagramu:

“Ne želim da budem jedna od deset osoba koje umru od anoreksije”.

Marija je delila slike svoje borbe sa tokom poslednjih teških godina i pokušavala je da upozori ljude na opasnosti bolesti. U junu je objavila fotografiju iz teretane sa otrežnjujućom porukom.

“Ne, ne fotografišem se jer sam ponosna na svoj izgled. I ne, takođe ih objavljujem jer želim da motivišem druge da izgledaju poput mene. Zapravo, razlog što postavljam ovu sliku je taj što sam na svom putu borbe i ​​želim da mi se pridružite. Želim da podelim svoja razmišljanja i pokažem da se aktivno borim protiv anoreksije. Takođe želim da kažem, da ne bi trebalo da se skrivamo bez obzira na to koje psihološke bolesti imamo”, prenosi Nova.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.