Preminula mlada influenserka koja se borila s anoreksijom (foto)

Influenserka koja se borila s anorkesijom umrla je od srčanog zastoja u 24. godini života. Hosi Marija je o svojoj borbi sa opakim poremećajem ishrane redovno pisala na Instagramu, s namerom da skrene pažnju na sve probleme koje anoreksija donosi.

Nemica Hosi Marija preminula je nakon što je trebalo da otputuje na odmor, saopštila je njena majka.

Marija je iz Kila u severnoj Nemačkoj redovno vodila blog o svojim naporima da ozdravi i pobedi anoreksiju. Navodno je umrla nakon što je njeno srce prestalo da kuca, javlja DE24. Mediji takođe pišu je umrla u naručju prijatelja.

Velika tragedija je i to što je nekoliko dana pre smrti napisala na Instagramu:

“Ne želim da budem jedna od deset osoba koje umru od anoreksije”.

Marija je delila slike svoje borbe sa tokom poslednjih teških godina i pokušavala je da upozori ljude na opasnosti bolesti. U junu je objavila fotografiju iz teretane sa otrežnjujućom porukom.

“Ne, ne fotografišem se jer sam ponosna na svoj izgled. I ne, takođe ih objavljujem jer želim da motivišem druge da izgledaju poput mene. Zapravo, razlog što postavljam ovu sliku je taj što sam na svom putu borbe i ​​želim da mi se pridružite. Želim da podelim svoja razmišljanja i pokažem da se aktivno borim protiv anoreksije. Takođe želim da kažem, da ne bi trebalo da se skrivamo bez obzira na to koje psihološke bolesti imamo”, prenosi Nova.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.