U trendu

Preminuo poznati glumac iz „Džejms Bonda“

Jafet Koto, glumac poznat po ulogama u filmovima „Osmi putnik“ i „Džejms Bond: Živi i pusti druge da umru“ te seriji „Odeljenje za ubistva“ preminuo je u 82. godini, potvrdio je njegov agent Rajan Goldhar za „Variety“.

Supruga Tesi Sinahon, koja je s njim bila u braku skoro 24 godine, tužnu vest o smrti objavila je na Fejsbuku u u ponedeljak uveče.

„Tužna sam i još uvek u šoku… Preminuo je sinoć oko 22:30 sati po filipinskom vremenu. Glumio si negativca u više filmova, ali za mene si bio pravi heroj, dobar čovek, dobar otac, dobar suprug i pristojan čovek kakvog je teško pronaći… Bio si jedan od najboljih glumaca u Holivudu, bio si legenda. Počivaj u miru, dušo, nedostajaćeš mi svaki dan, moj najbolji prijatelju, moja steno“, napisala je Tesi na društvenoj mreži.

Koto je rođen u Njujorku 15. novembra 1939., a glumu je počeo da studira sa 16 godina u Actors Mobile Theatre Studiju. Do 19. godine debitovao je u pozorištu u predstavi „Othello“, a nastupao je i na Brodveju komadu „Velika bela nada“.

U dugogodišnjoj karijeri pojavljivao se u brojnim televizijskim serijama, uključujući i „Zakon i red“ te „Hawaii Five-0“, ali najpoznatiji je po ulozi u filmu „Džejma Bond: Živi i pusti druge da umru“ iz 1973., u kojemu je glumio korumpiranog karipskog diktatora dr. Kanangu, ali i njegov alter ego, Mr. Biga.

Osim supruge, iza njega je ostalo i šestoro dece.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.