U trendu

Priča koja je potresla Srbiju: Beograđanin danima bio u komi a evo kako se probudio!

Beograđanin B.Z. (73), nekadašnji glumac Ateljea 212 a danas penzioner pao je nedavno u komu u kojoj se nalazio danima.

Nekadašnji uspešni privrednik u Meksiku koji je sticajem okolnosti starost dočekao ponovo u Beogradu, bio je veoma blizu smrti i nijedan doktor bolnice u kojoj je ležao nije mogao da ga probudi.

A onda se dogodilo čudo – neko je ipak uspeo da ga vrati u život.

Ovu potresnu priču objavio je glumčev prijatelj Živojin Žika Petrović na Fejsbuku.

Priču prenosimo u celosti:

„Dobijam poziv iz bolnice da hitno dođem jer je jedna baka nenajavljena i u goloj vodi došla do njega. Jedva sam se probio jer je ulica Bulevar oslobođenja zakrčena zbog radova. Kada sam ušao u sobu i video ovaj prizor, nisam mogao da verujem. Pored njegove postelje, jedva je stajala bakica u crnini, jednom rukom oslanjala se na štap, a drugu je držala na njegovom srcu…“, opisuje prijatelj scene iz bolnice.

On dalje objašnjava da bakica živi sama u Bulevaru kralja Aleksandra, blizu hotela Metropol, jedva je pokretna i vrlo slabo čuje. Nije mogla više da izdrži i danas je krenula da ga obiđe. Sišla je ispred zgrade, uzela taksi i tražila da je odveze do bolnice koja se nalazi blizu Veterinarskog fakulteta. Taksista je uspeo da dođe do Slavije ali dalje se, od gužve, nije moglo. Izašla je iz taksija i krenula peške! Dva sata je, korak po korak nogu pred nogu, hodala i probijala se do bolnice. Nadljudskim naporom se popela uz stepenice i pronašla ga u jednoj bolničkoj sobi.

„Zatekao sam je kako u suzama nežno masira njegovo srce. Neopisiva scena. Ostali smo još sat vremena tako. Nakon toga sam je vratio do stana i smestio u krevet“, navodi on i dodaje da se tu priča ne završava…

„Malo posle toga su me ponovo zvali iz bolnice! Tek tada se umalo nisam onesvestio!

Foto: Pixabay.com/SilasCamargo

Kažu mi da je naš dobri prijatelj izašao iz kome i da je svestan i da hoće da me čuje na telefon… Par rečenica smo razmenili. Ljudi, ovo mora da je san! Ova divna baka je uspela ono što medicina nije!

Možda zato što je ta divna bakica njegova majka, ima 97 godina, i prvoborac je Drugog svetskog rata, odlikovana je ordenom Narodnog heroja kao i sa više drugih medalja i spomenica! Ona je sve ono što se poželeti može!

Ushićen, odleteo sam da joj saopštim radosnu vest. Tada sam na njenom licu video suze radosnice…tiho mi je rekla…

„Majka razume ono što dete nije izgovorilo'“, završio je prijatelj ovu emotivnu priču o glumcu iz nezaboravne beogradske „Kose“, prenosi Blic.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar