U trendu

„Prijatelj se naljutio jer ne želim da mu krstim sina, zbog ovih suludih zahteva svi bi ga odbili“

Anonimni muškarac na Reditu ispričao je kako ga je prijatelj nazvao sebičnim jer je, zbog suludih zahteva, odbio da bude kum na krštenju njegovog deteta. U početku je prijatelj bio srećan što je ovaj baš njega odabrao, ali oduševljenje mu je ubrzo splasnulo kada je dobio koverat s ugovorom i dugim spiskom suludih zahteva.

Ispričao je da su on i njegova supruga devet godina pre upoznali drugi mladi par i s njima se sprijateljili, pa ga nije iznenadilo što su za kumstvo svog još nerođenog deteta hteli baš njega. Bio je oduševljen, ali onda je od prijatelja dobio obvezujući ugovor i listu zahteva – među kojima je stajalo i to da se on mora krstiti i postati katolik, a detetu na poklon da 18.000 funti, odnosno preko 20.000 evra, piše Mirror.

Na Reditu je napisao i da su njegova supruga i supruga njegovog prijatelja oboje s Filipina, te da on nema nikog iz svoje porodice pa nije imao ni koga drugoga da zamoli da mu krsti dete.

– Pristao sam, a sutradan mi je ostavio koverat s pravnim ugovorom koji je trebalo da potpišem – ispričao je, a od njega se tražilo i da prisustvuje svakom katoličkom događaju kojem dete prisustvuje, poput krštenja, ispovedi, miropomazanja i drugo. Prijatelj je rekao kako će morati da razmisli o tome da li će postati katolik, dati detetu najmanje oko 500 dolara za svaki od tih događaja, kao i za svaki rođendan i Božić, a od njega se očekuje i da do 18. rođendana deteta za njegovo školovanje skupi oko 18.000 funti.

– Ostatak će, pisalo je, obezbediti roditelji. Ozbiljno?!? – napisao je. Ai kada je nazvao svog prijatelja i objasnio mu da ugovor ne može da potpiše jer je prezahtevan, on se naljutio, rekao mu da je sebičan i blokirao njegov broj i mejl. Njegova supruga takođe.

– Nema veze, ja se ne ljutim, samo ne vidim kako sam ja sebičan, a on ne? – zaključio je, prenosi 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)