Primećuje se još u detinjstvu: Samo visoko inteligentne osobe poseduju ovu neobičnu osobinu

Pored analize ponašanja, istraživači su takođe proučavali mozak ispitanika

Naučnici sa Univerzitetskog koledža u Londonu sproveli su interesantno istraživanje kako bi bolje razumeli karakteristike visoko inteligentnih ljudi.

Studija je obuhvatila 165 ispitanika u dobi od 18 do 35 godina, a rezultati su iznenadili mnoge. Utvrđeno je da su inteligentni ljudi često rastreseni i teško im je zadržati koncentraciju. Otkriveno je da je broj neurona u gornjem čeonom režnju leve hemisfere obrnuto povezan sa sposobnošću održavanja koncentracije. Drugim rečima, što je veći broj neurona u tom području, to je izazovnije zadržati fokus.

Ova karakteristika posebno je izražena kod inteligentne dece, koja često pokazuju ne mirnost i sklonost fokusiranju na više stvari istovremeno. Iako ova deca mogu imati problema u školi, njihov IQ je često iznad proseka. Ako primetite da vaše dete pokazuje izuzetnu kreativnost, energičnost, širok vokabular ili izvanredno pamćenje, moguće je da se radi o visoko inteligentnom detetu koje zahteva specifičan pristup kako bi se njegova inteligencija pravilno razvijala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.