U trendu

Primenite ove taktike i dobićete sve što poželite u životu!

Iako zvuči kao bajka, verovali ili ne – dobiti ono što želite u životu zapravo je prilično lako – i za to ne treba imati mnogo para – a od alata vam treba samo vaše telo i sopstvena snaga. Prema stručnjakinji za govor tela Džudi Džejms, postizanje vaših životnih ciljeva sastoji se od dve ključne discipline – kako razmišljate i kako se ponašate.

Džudi pruža i brzi vodič za uspeh koji pokriva oba ova važna područja, prenosi The Sun.

1. Znajte svoje ciljeve i ko ste

Snovi su nejasni, ali ciljevi bi trebalo da budu konkretni i dostižni, kaže Džudi, a što precizniji i detaljniji možete biti to je lakše za početak izrade planova. Takođe predlaže određivanje roka za sve, što često olakšava postizanje snova. Što se tiče razumevanja sebe, Džudi kaže da znate svoju ličnu harizmu jer to je ono što ljude „prodaje i uverava“.

– Budite svesni vlastitih pozitivnih osobina i vežbajte da ih opisujete ​u ogledalu u punom rasponu – kaže ona.

2. Usredsredite se na praznine, a ne na prepreke i ne bojte se neuspeha

Iako je lako naglasiti razloge zašto nećete dobiti ono što želite, razradite plan kako možete i mislite pozitivno – jedini pravi neuspeh je kad odustanete bez pokušaja.

Džudi takođe kaže da treba biti samouveren, ali ne arogantan jer poverenje prodaje, ali arogancija je odbija. U redu je ako na intervjuu ili sastanku izgledate ili zvučite pomalo nervozno jer to može pokazati koliko ozbiljno to shvatate.

Džudi objašnjava: – Ako se bavite poslom, napredovanjem ili povećanjem plate, naoružajte se svim blagodetima i upotrebite dokaze o svojim talentima ili veštinama, a ne samo vlastitim mišljenjima.

3. Prvo prodajte sebi i nadahnite, ali nemojte forsirati

Ako pokušaje da prodate sebe ili svoje veštine i talente nekome drugome kad ni sami niste uvereni u njih, nećete uspeti, smatra Džudi. Kad imate pozitivnu, realnu predstavu o svojim snagama, vaše će se samopouzdanje odraziti u govoru tela. Pokušajte nagovoriti nekoga drugog na nešto za šta niste sigurni u sebe uvek je rizično. Uz to, Džudi objašnjava da inspirativna prodaja tera ljude da požele da kupe vaše ideje, ali forsiranje će ih naterati da se udalje.

4. Vizuelizujte svoj uspeh

Poput glumca koji izlazi na pozornicu, bićete samaouvereniji u nastupu ako ste pre toga vežbali, kaže Džudi.

– Zatvorite oči i vizualizujte kako vaš sastanak ili razgovor dobro prolaze, s uspešnim ishodom – objasnila je. Što više u mislima uvežbate svoj samouvereni pristup, to ćete lakše tako i izgledati tokom sastanka ili razgovora.

5. Ostavite utisak

Ako se sastajete licem u lice na sastanku ili intervjuu, napravite sjajan ulaz i prvi utisak. Ispravite se do pune visine, gurnite ramena unazad i dole kako biste prekinuli bilo kakvu napetost mišića i zamislite da pozdravljate prijatelja tako da se mišići vašeg lica opuste – što rezultira osmehom istinskog izgleda.

– Ljudi nas ocene u prvih nekoliko sekundi, a čak i kad pogreše, to može stvoriti pristranost, gde se drže svojih pretpostavki sa dokazom ili bez njega – kaže ona. Štaviše, Džudi kaže da bi uvek trebalo koristiti signal za povezivanje kako biste stvorili kontakt očima sa osmehom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.