Princeza snimila jeziv video, tvrdi da je drže kao taoca u vili

Princeza Latifa, ćerka emira Dubaija koja je 2018. bezuspešno pokušala da pobegne iz zalivskog grada-države, kazala je da je drže kao taoca i strahuje za svoj život, prema video snimcima koje je objavio BBC.

„Nalazim se u jednoj vili. Zatočena sam i ova vila je pretvorena u zatvor“, izjavila je 35-godišnja princeza u videu snimljenom mobilnim telefonom iz toaleta jer je to, kako je rekla, „jedino mesto gde može da se zaključa“.

„Svi prozori su zaključani, pet policajaca je napolju i dve policajke unutra“, dodala je ćerka Mohameda bin Rašida al-Maktuma.

„Svaki dan strahujem za svoj život, policajci su mi rekli da ću celog života bili u zatvoru i da nikada neću videti sunce“, nastavila je. „Svakog dana situacija je sve gora“.

Snimak koju su dobili prijatelji princeze u utorak uveče objavio je BBC.

Vlasti Dubaija za sada nisu ništa komentarisali.

Latifa al-Maktum je 2018. u video snimku na Jutjubu izjavila da želi da pobegne iz zemlje. Sa suzama u očima je rekla da ju je nakon prvog pokušaja bega 2002. „tri godine otac mučio i držao zatočenu“.

Taj video je objavljen nakon princezinog neuspešnog pokušaja bega jedrilicom. Ona se od tada nije pojavila u javnosti.

Vlada u Dubaiju se oglasila nakon te afere u aprilu 2018. i potvrdila da je princeza „vraćena porodici i da je dobro“.

U martu 2020. britansko pravosuđe je presudilo da je emir Dubaija naredio otmicu svoje dve ćerke, Latife i Šamse. Šamsa je sa 18 godina pokušala da pobegne od oca 2000. godine, dok se nalazila u Engleskoj.

Princeza Haja, koja je 2004. postala šesta emirova supruga, pobegla je 2019. u London s njihovo dvoje dece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.