U trendu

Prirodni botoks koji daje instant rezultate: Uz pomoć 1 sastojka i u petu deceniju života ući ćete bez bora

Spilantol ste verovatno do sada viđali kao sastavni deo brojnih krema, ali niste znali koliko je delotvoran. 

Spilantol je lokalni anestetik biljnog porekla. Može se koristiti i nekoliko puta dnevno, a njegov učinak odmah primetan, tako može da umanji odmah bore oko očiju na oko sat vremena.

Dakle, uz njega je moguć instant rezultat.

Sa druge strane, ukoliko se redovno koristi u svakodnevnoj nezi, donosi primetnu razliku i umanjuje nesavršenosti na licu bore i to na duže staze.

Takođe, preporuka je da ga koristite i sa drugim anti age preparatima kao što su hijaluronska kiselina, vitamin C ili retinol kako biste osigurali najbolje rezultate.

Veoma važno je naglasiti da spilantol nije medicinska supstanca, niti lek, već isključivo kozmetički sastojak. Radii se o masnoj kiselini koja se dobija iz biljke Acmella oleracea i popunjava sitne bore i prve znakove starenja na licu.

Dermatolozi su potvrdili njegovo pozitivno dejstvo, međutim, trenutno ne postoje dugotrajne studije koje bi bliže pojasnile delovanje ovog sastojka. Do sada nije bilo neželjenih dejstava, međutim stručnjaci upozoravaju da kao i sa bilo kojim drugim proizvodom, i sa ovim postupajte oprezno i procenite da li odgovara vašoj koži.

Takođe, važno je napomenuti da se spilantol koristi tek nakon što prođe obradu i izdvajanje ekstrakta u laboratorijskim uslovima, odnosno, nije preporuka da koristite samu biljku.

Spilantol se dodaje u serume i kreme i koristi se jednostavno – tako što ih nežno umasirate u lice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)