Privlači dugove, siromaštvo i probleme: Rešite se loše novčane karme i konačno osetite blagostanje

Da li vam se ponekad čini da uprkos svim naporima i uloženoj energiji novac ne ulazi u vaše ruke? Ako se kod vas pojavljuju stalno novi troškovi, dugovi, izliv novca, možda je uzrok izazova u novčanoj karmi.

Određivanje vaše novčane karme je vrlo jednostavno – za ovo samo treba da analizirate svoju finansijsku situaciju u poslednjih nekoliko godina i zapitate se: šta se promenilo nakon nekoliko godina? Da li se moja finansijska situacija poboljšala

Ako se u poslednjih nekoliko godina vaša finansijska situacija nije poboljšala, uprkos vašim naporima, stalno ste zabrinuti zbog finansijskih problema, dugova i osećate da novac ne želi da ide u vaše ruke, onda ima smisla da očistite svoju karmu na polju finansija.

Kako nastaje loša novčana karma?

Ako je osoba odrasla u siromašnoj porodici, ne pokušava da ispravi ovu situaciju i dozvoljava sebi da živi onako kako žive njegovi roditelji. Ako čovek od detinjstva stalno čuje negativne stavove o novcu: „Nemamo novca“, „Svi bogati ljudi su prevaranti“, „Niko nema novca, pa ni mi.“ itd. Ako čovek ne poštuje novac, smatra ga lošim, odbija. Loša novčana karma nastaje i kada je osoba ljubomorna na uspešne ljude i zavidna, kao i kada osoba izbegava ili ne koristi pokušaje da poveća svoj profit. Ako čovek sebe smatra nedostojnim velikog novca, ne veruje u svoje sposobnosti i mogućnosti. Ova lista može da se nastavlja u nedogled, ali glavni razlog je kada osoba izgradi pogrešan odnos sa novcem na energetskom i psihološkom nivou.

Kako se rešiti loše karme kada je reč o novcu? Novčana karma se najpre može očistiti ako prihvatimo pozitivne stavove o novcu. Kada postanete svesni da je novac sredstvo koje može proširiti mogućnosti, olakšati život, doneti neke nove prilike, odnosno, kada imamo pozitivniji pogled na finansije, situacija može početi da se menja. To ne znači da se isključivo fokusirate na materijalno, već da novac prihvatite i otvorite vrata svog života za njega, a negativnost zamenite optimizom.

Još jedan korak jeste da se rešite zavisti, toksične emocije koja truje dušu. Počnite da osećate radost i prijateljstvo prema uspešnim i bogatim ljudima. Ne zavidite tuđem bogatstvu, treba se radovati uspehu drugih, jer tada će sreća pokucati i na vaša vrata. Kada prestanete da osuđujete druge ljude, čisti se i vaše srce kao i vaša karma i pred vama se otvaraju nova vrata srećnijeg i boljeg života.

Prestanite da pričate loše o novcu. Fraze kao što su „novac je zlo“, „novac isključuje sreću“, samo će se negativno odraziti na polje finansija. Umesto toga možete koristiti afirmacije za bogatstvo, kao što su „Privlačim obilje u svoj život“, „Novac stiže i donosi mi radost“.

Naučite kako da pravilno upravljati svojim novcem. Ne bacajte novac na nepotrebne stvari i ne budite pohlepni. Negativna energija odbija novac, dok ga dobra dela i osećaj zahvalnosti privlače. Vežbajte zahvalnost, budite zahvalni na onim stvarima koje imate i oni e će se množiti. To je svakako bolja energija od kukanja i žaljenja. Takođe, pomozite ljudima kojima je pomoć potrebna – dobro se dobrim vraća.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.