Priziva nesreću i bedu: Ogledalo nikako ne smete da držite u spavaćoj sobi, evo zbog čega

Zvuči sasvim normalno da je ogledalo u spavaćoj sobi jer vam treba dok se oblačite. Većina ljudi na ugradne ili obične ormane stavlja velika ogledala kako bi im bilo lakše da izaberu šta će tog dana obući. Međutim, prema drevnoj kineskoj veštini feng šui, to nikako nije dobro, pogotovo ako je ogledalo okrenuto prema krevetu. Nije dobro ni ako stoji iznad kreveta i reflektuje krevet.

Tako postavljeno ogledalo može biti krivac za loš san, ali i probleme u braku, tvrde feng šui stručnjaci. Stvar je u tome što takva pozicija ogledala podstiče stvaranje aktivnosti, a u spavaćoj sobi je potrebna upravo suprotna energija – mir i tišina.

Prema feng šuiju, kad je brak ili veza u pitanju, ogledalo okrenuto prema krevetu poziva treću stranu u vaš odnos i podstiče preljubu, piše portal Feng Shui Love To Know.

Ako ste usmerili ogledalo prema krevetu u kom vodite ljubav s voljenom osobom, ono će na negativan način prelomiti energiju koja postoji izmađu vas dvoje i bukvalno prizivati treću osobu da se pojavi u vašem ljubavnom odnosu. Feng šui nas uči kako da sačuvamo svoju energiju, svoju ljubav i blagostanje. Ništa nas ne košta da pokušamo da ga primenimo, barem za neke stvari koje su nam važne.

Idealno bi bilo ako vam je ogledalo s unutrašnje strane vrata ormana tako da vam može služiti, ali neće reflektovati krevet. Može stajati i negde drugde u sobi, ako je dovoljno velika tako da ne gleda prema postelji, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.