U trendu

Priznao stotine ubistava, a onda su detektivi došli do šokantnog otkrića (video)

Nova dokumentarna serija koja će se uskoro emitovati na Netfliksu bavi se slučajem Henrija Lija Lukasa, serijskog ubice koji je priznao ubistva više stotina ljudi. Ali to nije bilo sve. Osim priznanja, do detalja je opisao žrtve i zastrašujuće načine na koje ih je ubio.

Međutim, Lukasova priznanja mnoge su navela da posumnjaju u njegove priče. Štaviše, advokati, novinari i forenzičari jednostavno nisu mogli da poveruju da je moguće da samo jedan čovek počini sva ta ubistva.

Zahvaljujući istrazi, počeli su da pronalaze ‘rupe’ u njegovim priznanjima o naoko beskonačnom nizu ubistava. Upravo su zbog toga mnogi slučajevi ponovo otvoreni, što je uznemirilo porodice žrtava koje su u njegovim priznanjima pronašle završetak svojih tragičnih priča.

Tokom osamdesetih su ga nazvali „The Deadly Drifter“, ali zbog sumnje u njegovo priznanje dohenry bio je i novi nadimak – „The Confession Killer“.

Ova petodelna dokumentarna serija istražuje istinu iza Lukasa i načine na koje je njegova priča pokazala koliko je pravni sistem SAD-a nedorastao istraživanju teških i kompleksnih zločina.

Napišite komentar