U trendu

Prizor iz Sutomora razljutio i domaćine i turiste: „Strašna nekultura“ (video)

Na instagram stranici „Podgorički vremeplov“ objavljen je video snimak iz Sutomora a na kojem se vidi kako su ogromne količine đubreta na plaži, što u kesama, što mimo njih. Ono što je dodatno razbesnelo korisnike jeste činjenica da je divlja deponija postavljena na samo metar dva od kupača, što se i vidi na snimku.

Naime, u jednom trenutku vidi se kako desno od deponije leže mala deca.

„Sutomore gradska plaža ljudi bacaju smeće gde stignu, strašna nekultura“, navodi se u opisu.

U komentarima koji se nižu ispod snimka, dosta njih ističe da „to nije divlja deponija, već način da se odloži smeće, usled nedostatka kanti za smeće“.

„Ne bacaju smeće gde stignu, nego kao što vidiš, na gomilu. Da tu postoji kanta, koju neko nema mozga da stavi, smeće bi očigledno bilo u kanti. Tako da, nije do naroda, nego do toga što se stara o plaži“; „Nije ovo strašna nekultura već je strašno što postoji jedna mala kanta na svakih 100 metara a smeća 50x više“; „Na celom Sutomorskom šetalištu nema ni jedna kanta, ovo je i dobro s obzirom koliko komunalno vodi računa o istom“, žale se.

S druge strane, poručuju: „Ne treba se vređati, elementarna kultura nalaže da se pokupi đubre za sobom i ponese negde usput, baci u kantu za đubre, a ne da se ostavlja i zatrpava na plaži! Treba tu doći i sutra a gospoda očekuje kao bogom dana da je neko dužan da čisti za njima! To se zove osnovna kultura!“.

Rasprava se rasplamsala, a prebacuje se na teren između crnogorskih domaćina i turista, prenosi Nova.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (6)